Cea mai în vârstă învățătoare din Botoșani. La mulți ani, doamna Aureliea!

Cea mai în vârstă învățătoare din județul Botoșani și-a sărbătorit ziua de naștere. Doamna Aureliea Petraru, din comuna Pomârla, a împlinit, duminică, 12 februarie, venerabila vârstă de 102 ani.

De-a lungul vieții, a fost îndrumător pentru generații întregi de elevi. Aproape că nu există consătean care să nu o cunoască pe doamna Petraru. A iubit și iubește copiii, are o înclinație deosebită pentru cultură, educație și a reușit să le transmită și copiilor ei aceste pasiuni.

„La acest popas aniversar îngăduinți-ne să vă urăm sănătate, bucurii și împliniri sufletește alături de copii, nepoți și strănepoți. Fiecare an adaugă o noua filă în cartea vieții, iar povestea dumneavoastră să cuprindă multe clipe fericite . Ne bucurăm că existați, că sunteți un model de viață echilibrată, de iubire pentru tot ce vă înconjoară. Timpul ce se așază înainte să vă găsească sănătoasă și cu același zâmbet blând ce vă luminează chipul”, susțin reprezentanții Primăriei Pomârla.

Tot duminică a împlinit 102 ani și un botoșănean din localitatea Viișoara. Este vorba de bunicul și veteranul de război Ghiță Cojocaru din Viișoara. Se pare că prizonieratul și greutățile vieții l-au făcut pe ,,moșul,, Ghiță să fie parcă mai puternic și să se bucure de fiecare moment al vieții.

Cu nerăbdare și-a așteptat copiii și nepoții. Cu zâmbetul pe buze a întâmpinat, în pragul casei, pe primarul Laurențiu Rîmbu, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgențe (SVSU) Viișoara, Andrei Horodincu. Cadrele didactice, Cristina Luminița Ceică, Epure Violeta, Moscalu Maria, Rîmbu Loredana, alături de talentata elevă din clasa a VI-a, Miruna Cliveți, i-au făcut ziua bunicului Ghiță Cojocaru mai frumoasă și mai senină. Au fost câteva ore pline de energie pozitivă pentru toți cei care l-au aniversat astăzi pe ,,moșul,, Ghiță. L-au încântat și l-au făcut să se ridice de pe scaun cântecele de voie bună cântate de Miruna.

One thought on “Cea mai în vârstă învățătoare din Botoșani. La mulți ani, doamna Aureliea!

  1. în data de 06 martie 1920 s-a născu, tot în Pomârla, o altă învățătoare ce a profesat în satul Hilișeu Crișan. Doamna Ștefania Bârzu trăiește în municipiul Dorohoi și a fost soția preotului Teodor Bârzu, trecut la cele veșnice în 1993

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *