Dumnezeu face minuni prin oameni. Șapte copii, dintre care unul din Botoșani, născuți cu malformații cardiace grave au acum inimile sănătoase

Șapte copii, dintre care unul din Botoșani, născuți cu malformații cardiace grave au acum inimile sănătoase.  Măriuța, Filip, Andreea, Selah, Patrick, Mihai și Melissa: ei sunt cei șapte copii ale căror inimi bolnave din naștere sunt astăzi
sănătoase datorită generozității umane. Medici de renume i-au operat pro bono, în vreme ce una dintre cele mai mari clinici private din țară le-a pus la dispoziție sălile de operații, iar oamenii cu suflet mare au donat în contul Fundație Mereu Aproape pentru a acoperi costurile tratamentelor si consumabilelor necesare celor șapte
copii. Ceea ce părea imposibil a devenit posibil în doar patru zile. Șapte copii cu vârste cuprinse între 8 luni și 13 ani, născuți cu boli congenitale grave ale inimii, sunt acum sănătoși.

Veniți în București din toată țara, copiii din Mehedinți, Arad, Botoșani, Dolj, Suceava și Timiș au fost operați pro bono de către o echipă dedicată de chirurgi cardiovasculari, medici anesteziști și de terapie intensivă, cardiologi perfuzioniști și asistenți medicali specializați din Marea Britanie și Irlanda de Nord, coordonată de dr. Șerban Stoica, chirurg cardiovascular de origine română, medic primar la Spitalul Universitar din Bristol.

Acestora li s-a alăturat echipa Centrului de excelenţă în chirurgia cardiovasculară condusă de prof. dr. Victor Costache, directorul Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de la Spitalul Clinic SANADOR, clinică ce a pus la dispoziție gratuit sălile sale de operație.

Micii pacienţi au avut, de asemenea, nevoie de ajutor financiar pentru tratamentele și consumabilele medicale vitale în operații și ATI, iar acești bani au fost strânși în timp record de Fundația Mereu Aproape prin SMSuri de câte 2 euro la numărul 8848 sau prin donații în cont.

Așa a fost posibil ca tetralogia Fallot, defectele de sept atrial și ventricular, canalul atrioventricular și stenozele valvulare să fie “reparate” de chirurgii cu mâini de aur chiar în România, toate intervențiile realizând-se cu succes și fără complicații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *