FOTO Unul dintre cei mai vârstnici oameni din Botoșani. A împlinit, astăzi, 102 ani

Unul dintre cei mai vârstnici oameni din județul Botoșani a împlinit, duminică, 102 ani. Este vorba de bunicul și veteranul de război Ghiță Cojocaru din Viișoara. Se pare că prizonieratul și greutățile vieții l-au făcut pe ,,moșul,, Ghiță să fie parcă mai puternic și să se bucure de fiecare moment al vieții.

Cu nerăbdare și-a așteptat copiii și nepoții. Cu zâmbetul pe buze a întâmpinat, în pragul casei, pe primarul Laurențiu Rîmbu, șeful Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgențe (SVSU) Viișoara, Andrei Horodincu. Cadrele didactice, Cristina Luminița Ceică, Epure Violeta, Moscalu Maria, Rîmbu Loredana, alături de talentata elevă din clasa a VI-a, Miruna Cliveți, i-au făcut ziua bunicului Ghiță Cojocaru mai frumoasă și mai senină. Au fost câteva ore pline de energie pozitivă pentru toți cei care l-au aniversat astăzi pe ,,moșul,, Ghiță. L-au încântat și l-au făcut să se ridice de pe scaun cântecele de voie bună cântate de Miruna. Dacă l-ar fi ținut picioarele cu siguranță ne-ar fi luat pe fiecare la joc.

„Domnul primar, alături de cadrele didactice și șeful SVSU i-au cântat cu emoție în glas un călduros ,,La Mulți Ani,, promițându-i ,,moșului,, Ghiță că vor veni, cu drag, și la anul. Veteranul Ghiță a suflat lumânări cu gândul la următoarele aniversări. Parcă și-a încărcat bateriile pentru încă un an. A povestit întâmplări de prin război. A fost o lecție de istorie pe viu. Viața noastră este cel mai prețios lucru pe care îl avem dar, de foarte multe ori nu ne gândim la asta și trăim aproape fără să ne dăm seama. Din moment ce avem doar una, va trebui să încercăm să o trăim la maxim și să nu pierdem nici măcar un moment, așa cum a făcut astăzi bunicul Ghiță Cojocaru”, susține profesoara Cristina Luminița Ceică.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *