Decizie a instanței în cazului elevului din Botoșani care teroriza un între liceu

Tribunalul Botoșani a luat, marți, decizia în cazului elevului din Botoșani care teroriza un între liceu, după ce acesta a contestat măsura arestului preventiv. Instanța din Botoșani respins contestația lui Cosmin Marian Rînghilescu, ca nefondată, ceea ce înseamnă că botoșăneanul va rămâne în arest pe perioada celor 30 de zile.

Elevul de la Liceul Tehnologic „Al. Vlahuţă” Şendriceni a manifestat la școală un comportament agresiv ieșit din comun. Adolescentul de 16 ani a terorizat întreaga unitate de învățământ, agresându-și colegii în mod constant. El cerea taxă de protecție sau lua telefoanele altor elevi și le ducea la casele de amanet.

Botoșăneanul a fost arestat preventiv joi, pentru săvârșirea infracțiunilor de „șantaj” și „loviri sau alte violențe”. Acesta ar fi șantajat doi dintre colegii de liceu. El îi amenința pe colegi că, dacă nu îi dau telefoanele, îi va agresa. De altfel, pe unul dintre colegi l-a și lovit.

Măsura arestării preventive a fost luată ca urmare a faptului că adolescentul are deja antecedente penale. În luna septembrie a anului trecut, acesta a fost arestat la domiciliu și apoi plasat sub control judiciar pentru 60 de zile pentru mai multe furturi comise pe raza municipiului Dorohoi.

Solutia pe scurt:

Respinge, ca nefondată, contestaţia formulată de Rînghilescu Cosmin Marian, în prezent aflat în Arestul I.P.J. Botoşani, împotriva încheierii nr. 2 din data de 2 februarie 2023, pronunţată în dosarul nr.353/222/2023 al Judecătoriei Dorohoi, pe care o menţine. Obligă contestatorul să plătească statului suma de 50 lei reprezentând cheltuieli judiciare din contestaţie. Onorariul apărătorului din oficiu, av. Redinciuc Nicoleta, delegaţie nr. 300, în sumă de 340 lei, se va achita Baroului Botoșani din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală, astăzi 7 februarie 2023.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)  3/2023  07.02.2023

Un liceu din Botoșani terorizat de un elev. Adolescentul cerea taxă de protecție și își intimida colegii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *