Ca la noi la nimeni! Șoferii care au produs cele mai grave accidente din 2023, lăsați în libertate, deși au fost reținuți

Autorii celor mai grave accidente rutiere produse din 2023 la Botoșani au fost lăsați în libertate, în ciuda faptului că aceștia au fost reținuți, inițial, de polițiști, ca urmare a gravității faptelor comise. Patru șoferi, care au produs accidente mortale sau cu persoane rănite, conducând cu fără permis sau sub influența alcoolului, sunt cercetați acum în stare de libertate.

Cel mai grav accident din acest an, din Botoșani, a fost produs de un tânăr de 23 de ani, din comuna Cândești. Pe 2 ianuarie 2023, botoșăneanul Marian Pleșcan, în timp ce se deplasa cu autoturismul dinspre localitatea Cândești spre localitate Dersca, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a intrat în coliziune cu un pod și un autovehicul parcat regulamentar iar autovehiculul s-a răsturnat în curtea unui imobil. El nu avea permis de conducere.

În urma accidentului a rezultat decesul unuia dintre pasageri, fratele acestuia de 20 de ani, din comuna Cândești, dar și rănirea altor doi tineri. Șoferul este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. După externarea din spital, el a fost reținut pentru 24 de ore, dar a fost pus în libertate pentru că procurorii au considerat că acesta nu reprezintă pericol social.

Citește și aceste știri despre același accident: FOTO El este botoşăneanul mort în accidentul cu un BMW de la Cândeşti. Daniel avea doar 20 de ani
FOTO Familie nenorocită la Botoșani! Un tânăr și-a ucis fratele în accident, iar pe altul l-a rănit

Pe 10 ianuarie, un șofer a produs un accident cu victimă,iar la scurt timp a părăsit locul faptei. Accidentul a avut loc în localitatea Vorona, iar victima a fost o femeie în vârstă de 46 de ani. Aceasta mergea pe marginea drumului și a fost lovită de un autoturism condus de un bărbat de 42 de ani din Chișcovata.

Victima a fost proiectată în șanțul betonat de pe marginea drumului și a suferit o fractură de bazin, dar și multiple traumatisme craniene și faciale, fiind preluată de ambulanță și transportată la Spitalul Județean de Urgență Mavromati. Autorul accidentului a fugit de la fața locului, fiind găsit acasă după aproape două ore. Mașina era ascunsă în spatele casei. Botoșăneanul avea o concentrație alcoolică de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele bărbatului de 42 de ani, sub aspectul comiterii infracțiunilor de părăsire a locului accidentului fără încuviințarea organelor de poliție, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă. Și în acest caz, botoșăneanul a fost pus în libertate a doua zi, din același motiv: procurorii au considerat că individul nu este un pericol social, deși nimeni nu are garanția că nu urcă din nou la volan și produce o nouă tragedie.

Citește știrea despre acest accident: FOTO Femeie rănită grav într-un accident rutier produs la Botoșani. Șoferul a fugit și a ascuns mașina în spatele casei

Un tânăr de 19 ani a fost reținut de polițiști după un accident rutier care a avut loc, luni, în a doua zi a anului, în municipiul Botoşani, la intersecţia dintre strada Victoriei cu strada Alexandru cel Bun. Două autoturisme au intrat în coliziune, iar șoferul de 19 ani a fugit de la faţa locului. Accidentul s-a produs după ce celălalt șofer nu i-ar fi acordat prioritate. Știind însă că nu avea voie să conducă, având permisul suspendat, tânărul de 19 ani a fugit de la fața locului.

Poliţiştii de circulaţie au ajuns la faţa locului pentru investigarea cazului. Echipaje rutiere l-au căutat pe individ. El a fost prins și reținut pentru 24 de ore. Cu o zi înainte, acestuia i-a fost suspendat permisul de conducere. Acum el este cercetat de polițiști pentru conducere cu permisul suspendat.

De asemenea, polițiștii din cadrul Biroului Rutier au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unui bărbat, de 42 de ani, din municipiul Botoșani, cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului. Pe 6 ianuarie, acesta ar fi condus un autoturism pe strada Octav Onicescu, având exercitarea dreptului de a conduce anulat și cu o alcoolemie de 0, 96 mg/l alcool pur în aerul expirat, împrejurare în care a intrat în impact cu un alt autoturism, care se deplasa pe aceeași direcție de mers, în fața sa, rezultând avarierea acestuia.

Și acest șofer a fost pus în libertate a doua zi după producerea accidentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *