O mamă din Botoșani și-a ucis copilul și i-a dat foc. Și-a primit pedeapsa cu trei zile înainte de Crăciun

crima- bebelus ucis la Hudesti- Botosani (2)O mamă din județul Botoșani care și-a ucis copilul și i-a dat foc și-a primit pedeapsa cu trei zile înainte de Crăciun. În luna aprilie 2019, botoșăneanca și-a strangulat bebelușul și apoi l-a incendiat, iar pentru gestul său, de o cruzime rară, a primit, joi, o pedeapsă de șapte ani și două luni de închisoare. Mariana Chițac, acum în vârstă de 40 de ani, din satul Vatra- comuna Hudești, a fost găsită vinovată în dosarul dosarul în care a fost trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de „omor-violenţă în familie” şi „profanare de cadavre sau morminte”.

Pedeapsa a fost dictată de Tribunalul Botoșani, însă nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel la Curtea de Apel Suceava.

După ce și-a ucis copilul a mers la bar

După ce și-a ucis bebelușul,  femeia a mers la un bar din sat unde a băut o cafea, însă, când a plecat de acolo, a lăsat pe scaun urme puternice de sânge.

Polițiștii au fost sesizați de către medicul de familie din Hudești despre faptul că Mariana Chițac ar fi născut la domiciliu și că și-ar fi îngropat bebelușul care a fost rezultatul unei relații ocazionale. Ajunși la fața locului, oamenii legii au aflat chiar de la femeie că nou-născutul a fost ștrangulat, iar apoi incendiat. Resturile din bebeluș și cenușa rezultată au fost îngropate în grădina casei. Femeia mai are acasă o fetiță.

Solutia pe scurt:

Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpata Chițac Mariana, aflată sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de: – omor-violenţă în familie, prev. şi ped. de art. 188 alin. 1 rap la art. 199 alin. 1 din Cod penal cu aplicarea art. 375, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, la pedeapsa de 7 (şapte) ani închisoare şi la pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 3 ani; – profanare de cadavre sau morminte, prev. de art. 383 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 375, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, la pedeapsa de 6 (şase) luni închisoare. În temeiul art. 38 alin. 2, art. 39 alin. 1 lit. b, art. 45 alin. 3 lit. a Cod penal, contopeşte cele două pedepse principale şi pedeapsa complementară şi aplică pedeapsa cea mai de grea de 7 ani închisoare, pe care o sporeşte cu o treime din cuantumul celeilalte pedepse, urmând ca inculpata să execute în final o pedeapsă de 7 (şapte) ani şi 2 (două) luni închisoare, la care se adaugă pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 3 ani. Pe timpul şi în condiţiile prev. de art. 65 alin. 1 şi 3 Cod penal, interzice inculpatei exercitarea drepturilor prev. de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal.

În temeiul art. 399 alin. 1 Cod procedură penală, menține măsura controlului judiciar luată față de inculpat prin Ordonanţa nr. 538/P/2019 din 31.03.2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani. În temeiul art. 7 din Legea nr. 76/2008, dispune ca, după rămânerea definitivă a prezentei hotărâri, să se procedeze la prelevarea de probe biologice de la inculpată, în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Obligă inculpata Ghiduc Liliana să plătească părţii civile Spitalul Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani suma de 4.593,10 lei reprezentând daune materiale, precum şi dobânda legală penalizatoare aferentei acestei sume, calculată de la data de 19.04.2019 şi până la data plăţii efective.

În baza art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpata la plata către stat a sumei de 4.750 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat (din care suma de 100 lei pentru faza de judecată, iar suma de 4.650 lei pentru faza de urmărire penală). Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală, astăzi, 22 decembrie 2022.
Document: Hotarâre  234/2022  22.12.2022

 

FOTO Mama care i-a dat foc bebelușului abia născut, ridicată de polițiști. Pentru că se simțea foarte rău, nu a fost dusă în arest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *