Gest impresionant făcut de un campion din Botoșani pentru câțiva elevi de la fosta sa școală

Un tânăr din județul Botoșani, campion la canotaj, a făcut un gest impresionant pentru câțiva elevi de la fosta sa școală. Florin Ceobanu a mers marți, de Sfântul Nicolae, la Școala Gimnazială nr. 1 din Mileanca și s-a întâlnit cu câțiva elevi de clasa a IV-a cărora le-a oferit daruri.

„Astăzi, a fost ziua surprizelor. Mulțumim fostului elev al școlii, Florin Ceobanu, campion mondial la canotaj, pentru surpriza făcută elevilor din clasa a IV-a și îi dorim succes în toată activitatea sportivă. Suntem mândri că a fost elevul Școlii Gimnaziale Nr. 1 Mileanca și că nu ne-a uitat!”, a precizat directorul unității de învățământ, Daniela Azamfirei.

Florin Ceobanu, botoșăneanul în vârstă de 22 de ani, care s-a întors cu medalie de aur de la Campionatele Europene de Canotaj din Belgia, a povestit, pentru BotoșaniNews.ro, cum a început să facă sport de performanță și ce planuri are pentru cariera sa. Florin este din Mileanca, un loc foarte trag sufletului său, a absolvit Liceul Sportiv și în prezent este legitimat la CS Dinamo. Este un tânăr muncitor, așa cum a fost învățat de mic. De altfel, de multe ori, în timpul liver, îi place să viziteze locuri noi, dar și să muncească în gospodăria părinților săi. De la 16 ani face canotaj și povestește că la început nici nu știa să înoate.

„Eram în clasa IX-a, la un liceu din Darabani. A venit un antrenor de la Iași și m-a selectat. Mi-a propus să fac canotaj. Sincer, nici nu știam să înot, nu știam ce înseamnă canotaj, de aceea nici nu vroiam să merg, dar norocul meu a venit din partea mamei, care m-a convins să încerc. Credeam că sunt prea mic că să plec de acasă, nefiind plecat niciodată”, ne-a povestit Florin.

Despre canotaj spune că este un sport greu, dar asta nu îl oprește să meargă mai departe. E obișnuit să muncească și are ambiția de a face performanță. Acesta este ultimul său an la tineret.

Acasă, în județul Botoșani, este locul său preferat. De la Mileanca își ia toată energia pentru competiții. Și are nevoie de multă putere având în vedere că pentru a face performanță, Florin trebuie să respecte un program precis, să fie disciplinat.

Povestea botoșăneanului care a adus aurul pentru România la Europenele din Belgia. „La început, nici nu știam să înot. Mama m-a convins”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *