FOTO Botoșănenii care au adus aurul pentru România de la Campionatele Europene din Belgia

Mai mulți tineri sportivi din județul Botoșani au adus aurul pentru România de la Campionatele Europene de Canotaj Under 23 din Belgia. Florin Ceobanu (foto), din Mileanca, a reușit, alături de colegii săi, să obțină a cincea medalie de aur pentru țara noastră la competiția din Belgia. Sportivii din barca de 8+1 masculin (BM8+), Andrei-Petrișor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Ceobanu, Andrei Lungu, Andrei Mândrilă, Claudiu Neamțu, Florin Arteni, Alexandru-Laurențiu Danciu și Maria-Antonia Iancu, s-au impus în fața echipajelor din Polonia și Marea Britanie, cu un timp de 05:41,44.

5 medalii de aur a obținut România la Campionatele Europene de Canotaj Under23 de la Hazewinkel (Belgia).

Prima medalie de aur a fost obținută în proba de patru plus unu rame masculin (BM4+), prin echipajul compus din Andrei-Petrișor Axintoi, Alexandru Gherasim, Florin Arteni, Alexandru-Laurențiu Danciu și Maria-Antonia Iancu. Sportivii noștri s-au impus în fața echipajului din Italia, încheind cursa Finală cu timpul de 06:28,96.

A doua medalie de aur a fost obținută în proba de patru rame feminin (BW4-), prin echipajul format din Estera Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela Lungu (Coțușca) și Geanina Dumitrița Juncanariu (Știubieni). Cu un timp de 06:54,19, sportivele noastre s-au impus în fața echipajelor din Polonia și Marea Britanie.

Tot o medalie de aur au câștigat și sportivele din barca de patru vâsle feminin (BW4x). Emanuela-Ioana Ciotău, Cristina Druga, Alexandra Ungureanu și Patricia Cireș (Manoleasa) s-au impus în fața echipajelor din Cehia și Polonia.

Aur și în proba de 8+1 feminin (BW8+), pentru echipajul compus din Amalia Bucu (Săveni), Andreea Iorgovan, Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Alina-Maria Baletchi, Manuela-Gabriela Lungu, Geanina Dumitrița Juncanariu, Alice-Elena Turcanu, Elena Suta și Victoria-Ștefania Petreanu. Cu un timp de 06:28,28, sportivele noastre s-au impus în fața echipajului din Germania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *