Povestea botoșăneanului care a adus aurul pentru România la Europenele din Belgia. „La început, nici nu știam să înot. Mama m-a convins”

Florin Ceobanu, botoșăneanul în vârstă de 22 de ani, care s-a întors cu medalie de aur de la Campionatele Europene de Canotaj din Belgia, a povestit, pentru BotoșaniNews.ro, cum a început să facă sport de performanță și ce planuri are pentru cariera sa. Florin este din Mileanca, un loc foarte trag sufletului său, a absolvit Liceul Sportiv și în prezent este legitimat la CS Dinamo. Este un tânăr muncitor, așa cum a fost învățat de mic. De altfel, de multe ori, în timpul liver, îi place să viziteze locuri noi, dar și să muncească în gospodăria părinților săi. De la 16 ani face canotaj și povestește că la început nici nu știa să înoate.

„Eram în clasa IX-a, la un liceu din Darabani. A venit un antrenor de la Iași și m-a selectat. Mi-a propus să fac canotaj. Sincer, nici nu știam să înot, nu știam ce înseamnă canotaj, de aceea nici nu vroiam să merg, dar norocul meu a venit din partea mamei, care m-a convins să încerc. Credeam că sunt prea mic că să plec de acasă, nefiind plecat niciodată”, ne-a povestit Florin.

Despre canotaj spune că este un sport greu, dar asta nu îl oprește să meargă mai departe. E obișnuit să muncească și are ambiția de a face performanță. Acesta este ultimul său an la tineret.

Acasă, în județul Botoșani, este locul său preferat. De la Mileanca își ia toată energia pentru competiții. Și are nevoie de multă putere având în vedere că pentru a face performanță, Florin trebuie să respecte un program precis, să fie disciplinat.

„În fiecare zi mă trezesc la ora 6, iar la 6:30 merg la antrenament, care constă în 24 km de vâslit. La ora 9 merg la micul dejun, prânzul la 12:30, iar până la ora 16 odihnă, iar după ora 16 antrenăm în sala de forță circa 90 de minute, urmează cina la ora 19, iar după timp de relaxare, refacere, masaj, sună. Asa își petrece ziua un sportiv de performanță”, spune Florin.

Cât despre dietă, nu are una specială. Spune că mănâncă orice, „dar nu repetat și fără băuturi carbogazoase”.

„Când merg acasă îmi place tot ce gătește mama, pentru că ea îmi face toate poftele”, spune botoșăneanul.

Florin vrea cu orice preț ca pe viitor să obțină o medalie la jocurile olimpice, iar cu munca, disciplina și perseverența de care dă dovadă are toate șansele.

„Asta ar fi o mare mulțumire pentru mine și o recunoaștere pentru munca depusă”, spune tânărul.

Geanina Juncanariu, campioana din Botoșani, mândră de originile sale: „Nu contează de unde vii și de unde pornești, ci doar să știi ce vrei cu adevărat si să muncești pentru asta”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *