Două noi case familiale pentru copiii aflați în sistemul de protecție, într-o comună din Botoșani. Investiția este de peste 500.000 euro

Două noi case familiale, destinate copiilor aflați în sistemul de protecție, au fost inaugurate, marți, în comuna botoșăneană Pomârla. Valoarea investiţiilor în construcţia celor două case  realizate de Hope and Homes for Children se ridică la peste 500.000 de euro. Aici, se vor muta copii care provin din Centrul de plasament „Dumbrava minunată” din Pomârla.
Se pune astfel lacătul pe poarta Centrului de Plasament „Dumbrava minunată” din Pomârla, judeţul Botoşani, copiii mutându-se în case ce le permit o viaţă apropiată de normalitate. Cele două case vor găzdui fiecare câte 12 copii, 10 dintre ei fiind cu nevoi educaţionale speciale. Pentru ei, acasă va însemna o casă călduroasă cu un living foarte spaţios, bucătărie, 4 dormitoare, spălătorie, 2 băi şi 2 grupuri sanitare. Casele au fost construite pe terenuri puse la dispoziţie de Consiliul Judeţean Botoşani, procesul de închidere a Centrului de Plasament” Dumbrava Minunată” fiind iniţiat  în anul 2018.

„Toate casele familiale construite de Hope and Homes for Children le oferă copiilor şi tinerilor un mediu cât mai apropiat de cel familial. Astfel, copiii se bucură de găzduire, îngrijire, educaţie, sprijin emoţional şi consiliere pentru dezvoltarea deprinderilor de viaţă independentă”, declară Robert Ion – Director de Fundraising & Comunicare Hope and Homes for Children România.

Parteneriatul dintre Hope and Homes for Children şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Botoşani a început în anul 2009, odată cu planurile de închidere a două instituţii de tip vechi: Centrul de Plasament” Sfântul Spiridon”, care găzduia 100 de copii şi tineri cu nevoi speciale cu vârste între 2 şi 18 ani, închis în 2013 şi Centrul de Plasament” Elena Doamna”, cu 35 de copii tipici, cu vârste cuprinse între 10 şi 25 de ani, închis în 2015. În acelaşi timp, în toţi anii de parteneriat, specialiştii Hope and Homes for Children s-au implicat în susţinerea copiilor vulnerabili şi reformarea sistemului de protecţie la nivel local prin programele de formare a profesioniştilor din sistemul de protecţie, prevenire a separării copilului de familie şi integrare socio-profesională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *