Găinile din curțile sătenilor din Botoșani se vând pe Facebook

Ouăle, zarzavaturile, dar și păsările din curțile sătenilor din județul Botoșani ajung pe mese „online”. Tot mai mulți botoșăneni aleg să-și vândă rațele, găinile și cocoșii din bătătură prin intermediul rețelelor de socializare. Nu mai stau în frig să aștepte clienți, nu rămân cu marfa nevândută și totodată au parte de un profit considerabil.

Anunțurile cu privire la vânzarea păsărilor de exemplu apar de prind toate colțurile județului. Tudora, Copălău, Vorona, Suharău sunt doar câteva dintre localitățile în care micii fermieri au ales să țină păsări la curte pe care apoi să le vândă la prețuri care ajung și 30 lei/kg.

Fructe, legume, lactate, carne de toate felurile, dulceață sau zacuscă, toate se vând prin intermediul Facebook-ului.

Teodor Cojocaru, spre exemplu, aduce caș proaspăt de la Corlăteni pentru locuitorii municipiului Botoșani care fac comandă prin telefon sau online.  Distribuția produselor are loc, în principal, în piața din Dorohoi, dar pandemia din 2020 l-a forțat pe interlocutorul nostru să găsească o alternativă de a-și distribui produsele.

„Am postat mai multe anunțuri pe rețelele de socializare prin care ne-am prezentat ferma și am anunțat că livrăm produsele la domiciliu în Dorohoi și Botoșani. Lumea a fost interesată de acest lucru și am avut astfel unde să ne distribuim produsele. Ulterior ne-am gândit să creăm o pagină de Facebook pentru ca oamenii să ne găsească ușor. Așa a luat naștere «Produse Tradiționale Corlăteni», pagină pe care în viitor o vom completa cu alte preparate tradiționale. Pentru moment producem caș proaspăt de oi și capre, urdă dulce și, de asemenea, avem și brânză la sare“, a spus Teodor Cojocariu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *