Decizie a judecătorilor în cazul mamei din Botoșani care și-a ucis bebelușul și i-a dat foc

crima- bebelus ucis la Hudesti- Botosani (2)Femeia din Botoșani care a dat dovadă de o cruzime rară, după ce și-a strangulat și incendiat bebelușul va sta sub control judiciar încă două luni. Mariana Chițac, în vârstă de 38 de ani, din satul Vatra- comuna Hudești, este cercetată de procurori pentru săvârşirea infracţiunilor de „omor-violenţă în familie” şi „profanare de cadavre sau morminte”.

Tribunalul Botoșani a dispus, miercuri, prelungirea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile pe numele femeii.

După ce și-a ucis copilul a mers la bar

După ce și-a ucis bebelușul,  femeia a mers la un bar din sat unde a băut o cafea, însă, când a plecat de acolo, a lăsat pe scaun urme puternice de sânge.

Polițiștii au fost sesizați de către medicul de familie din Hudești despre faptul că Mariana Chițac ar fi născut la domiciliu și că și-ar fi îngropat bebelușul care a fost rezultatul unei relații ocazionale. Ajunși la fața locului, oamenii legii au aflat chiar de la femeie că nou-născutul a fost ștrangulat, iar apoi incendiat. Resturile din bebeluș și cenușa rezultată au fost îngropate în grădina casei. Femeia mai are acasă o fetiță.

Solutia pe scurt:

Admite sesizarea din oficiu întemeiată pe dispoziţiile art. 207 alin. 7 din Codul de procedură penală. În temeiul art. 348 alin. 2 Cod procedură penală, constată legalitatea şi temeinicia măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpata CHIŢAC MARIANA, trimisă în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de „omor-violenţă în familie” şi „profanare de cadavre sau morminte”, fapte prevăzute şi pedepsite de art. 188 alin. 1 rap la art. 199 alin. 1 din Cod penal şi art. 383 alin. 1 din Cod Penal, cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod Penal. În temeiul art. 207 alin. 4 Cod de procedură penală, menţine măsura controlului judiciar luată faţă de inculpata Chiţac Mariana, măsură dispusă prin Ordonanţa nr. 538/P/2019 din 31.03.2022 a Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, urmând ca în termen de 60 de zile judecătorul de cameră preliminară să verifice dacă subzistă temeiurile ce au determinat luarea măsurii preventive. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală, astăzi, 14 septembrie 2022.
Document: Încheiere finală camera preliminară  209/2022  14.09.2022

 

FOTO Mama care i-a dat foc bebelușului abia născut, ridicată de polițiști. Pentru că se simțea foarte rău, nu a fost dusă în arest

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *