Primar din Botoșani condamnat să muncească în folosul comunității la Primăria pe care a condus-o

primarie sigla generic, stiri, botosaniFostul primar al orașului Darabani, Liviu Hrimiuc, care a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, în urma unui accident la o partidă de vânătoare, va fi obligat să presteze muncă în folosul comunității. Potrivit unei hotărâri a Judecătoriei Darabani, el va trebui să muncească 60 de zile gratuit la Primăria orașului Darabani primărie pe care a condus-o în perioada 2016- 2020. Dacă va refuza să presteze munca la Darabani, fostul primar va trebui să facă acest lucru la Primăria municipiului Botoșani.

Hrimiuc a fost găsit vinovat în dosarul în care a fost acuzat de uciderea, în timpul unei partide de vânătoare, a verișorului său, Dinu Hrimiuc, care la momentul respectiv avea și calitatea de consilier județean.

Tragedia s-a produs pe 30 iunie 2017, atunci când cinci persoane, printre care și fostul primar al Darabaniului, Liviu Hrimiuc, participau la o partidă de vânătoare de mistreţi în pădurea Buleandra de lângă orașul Darabani.

În timpul partidei, Liviu Hrimiuc a ochit un mistreț și a tras, însă gloanțele l-au nimerit pe vărul său, Dinu Hrimiuc. Cel împușcat nu a mai avut nicio șansă de supraviețuire decedând la fața locului, în ciuda manevrelor de resuscitare. Victima avea 47 de ani.

Liviu Hrimiuc a fost trimis în judecată în 2018, însă un an mai târziu a fost găsit nevinovat. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani au contestat soluția Judecătoriei Darabani, iar pe 7 noiembrie 2019 dosarul a fost trimis spre rejudecare.

Solutia pe scurt:

În baza art. 192 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea disp. art. 396 alin. 1 ?i 2 Cod procedură penală, condamnă pe inculpatul H. L., fiul -pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, faptă prev. şi ped. de art. 192 alin. 2 Cod penal, la pedeapsa de 2 ani închisoare. În temeiul art. 91 şi art. 92 Cod penal dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani. În temeiul art. 93 alin. 1 Cod penal obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Botoşani, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În temeiul art. 93 alin. 2 lit. b Cod penal, impune inculpatului H. L. să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Botoşani sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În temeiul art. 93 alin. 3 Cod penal, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei orașului Darabani, jud. Boto?ani sau în cadrul Primăriei municipiului Botoșani, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. În temeiul art. 91 alin. 4 Cod penal, atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 Cod penal care reglementează revocarea beneficiului suspendării executării pedepsei sub supraveghere în cazul nerespectării, cu rea-credinţă, a măsurilor de supraveghere, în cazul neexecutării, cu rea-credinţă, a obligaţiilor impuse şi în cazul săvârşirii unei noi infracţiuni pe parcursul termenului de supraveghere, consecinţa fiind executarea pedepsei în regim de detenţie.

Un fost primar din Botoșani, condamnat pentru ucidere din culpă. A împușcat din greșeală un om

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *