Un fost primar din Botoșani, condamnat pentru ucidere din culpă. A împușcat din greșeală un om

Un fost primar din Botoșani a fost condamnat pentru ucidere din culpă, după ce a împușcat din greșeală un om. Este vorba despre fostul primar al orașului Darabani, Liviu Hrimiuc, care a fost condamnat, vineri, la doi ani de închisoare cu suspendare.  Hrimiuc a fost găsit vinovat în dosarul în care a fost acuzat de uciderea, în timpul unei partide de vânătoare, a verișorului său, Dinu Hrimiuc, care la momentul respectiv avea și calitatea de consilier județean.

Tragedia s-a produs pe 30 iunie 2017, atunci când cinci persoane, printre care și fostul primar al Darabaniului, Liviu Hrimiuc, participau la o partidă de vânătoare de mistreţi în pădurea Buleandra de lângă orașul Darabani.

În timpul partidei, Liviu Hrimiuc a ochit un mistreț și a tras, însă gloanțele l-au nimerit pe vărul său, Dinu Hrimiuc. Cel împușcat nu a mai avut nicio șansă de supraviețuire decedând la fața locului, în ciuda manevrelor de resuscitare. Victima avea 47 de ani.

Liviu Hrimiuc a fost trimis în judecată în 2018, însă un an mai târziu a fost găsit nevinovat. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Darabani au contestat soluția Judecătoriei Darabani, iar pe 7 noiembrie 2019 dosarul a fost trimis spre rejudecare.

Astfel, după un proces care a durat aproape trei ani, magistraţii Judecătoriei Darabani au dispus condamnarea la doi ani de închisoare cu suspendare a lui Liviu Hrimiuc. În plus, fostul primar a fost obligat la plata unor daune morale către soția și copii lui Dinu Hrimiuc.

FOTO O tânără din Botoșani a fost admisă la o universitate renumită din Franța. Este a VI-a universitate de prestigiu din lume!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *