VIDEO Poezie interzisă minorilor prezentată la evenimentul de decernare a premiului „Mihai Eminescu” de la Botoșani. „Zice că se masturbează când îl întreb ce face”

Foto: Gabriela Cuzepan

O poezie interzisă minorilor a fost prezentată, sâmbătă, la evenimentul organizat pentru decernarea premiului „Mihai Eminescu” de la Botoșani. Poeta Cătălina Stanislav, în vârstă de 27 de ani, una dintre poetele nominalizate pentru „Opus primum”, a ales să prezinte o poezie numită „Gwyneth Paltrow și cu mine”.

„mă gândesc la posibilitatea de a face sex cu el
și până și felul în care i se ating dinții de sus de buza de jos mă scârbește
mă gândesc că și eu vreau să merg la baie, doar că mă tem să nu-mi pună ceva în băutură
pare destul de ok, dar zice că se masturbează când îl întreb ce face, adică ce job are
lucrează în IT
pe aproape, mă gândesc, dar nu spun
eu le studiez pe cele care ne-au ajutat să ne câștigăm dreptul la vot, condus, la a ne folosi vaginul pentru altceva
în afară de născut copii, reproducere, uneori candidoză”, sunt doar câteva dintre versurile creației literare.

La finalul poeziei, mulți dintre cei care au luat parte la eveniment online, din cauza pandemiei, au rămas muți, alții au schițat câte un zâmbet. Nu este pentru prima dată când la un astfel de eveniment este prezentată o poezie cu tentă sexuală. În 2018, Medeea Iancu a prezentat o poezie asemănătoare. Atunci, poeta a fost sancționată de polițiști la Legea 61/1991 cu avertisment, ”pentru săvârșirea în public de fate, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice”, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

8 thoughts on “VIDEO Poezie interzisă minorilor prezentată la evenimentul de decernare a premiului „Mihai Eminescu” de la Botoșani. „Zice că se masturbează când îl întreb ce face”

  1. Iti dai seama ce viață tumultuasă are poeta? Care traieste un orgasm continuu incat nu isi mai da seama ce scrie, cănd e sex sau când nu e. Si dacă la aceste trăiri se adaugă si drogurile fericirii atunci naste versuri ca pe avortoni si se f… crezând că se piaptănă dimineața. În fond nu e prea mare diferența nici atunci când mintea e trează la propriu. Dar viața merge înainte iar tinerii de azi din generația poetei care au în minte implementată o programare sex machine hormonalo-halucinogenă (trăiască si generația Ebei și a vizionarei usr care neagă familia și aseaza omul în traiul de grup, ca la câinii maidanezi, adică cu debarasarea de menage a trois care până azi părea ceva wow, si inlocuirea cu menage in grup) care descoperă că popriile găuri de canal care nu au capace se pot folosi si la altceva in afară de absorbția scursurilor ori nașterea de copii mutanți. Dar de ce au rămas unii muți iar alții au schițat un zâmbet nu pot să înteleg: că doar le-a spus de vagin, nu l-a arătat. Adică in auditoriu chiar nu a fost nimeni cu sânge în instalație care să ii spună poetei că arta poetică e artă iar ea este cu totul în afară?

  2. daca tot vrea sa scrie versuri sa le scrie doar pentru ea. poate a fumat ceva expirat de a debitat asa ceva la un asemenea eveniment

  3. Buna ziua , propunem un comitet sau o comisie care sa citeasca inainte ce se urca pe scena si ce se recita… dar e bine asa sunt vazuti cei cu probleme si bine ar fi sa fie luati in evidentele de sanatate …

  4. Nu ma pricep la poezie dar gagica este foarte foarte sexy. Iar dupa curajul avut, este si inteligenta. Valurile de ura vin din partea unor neputinciosi. Simplu.

    1. Nu ai ce sa urasti la o proasta. Biata de ea, e frustrata ca doar barbati sunt in comisie, fara sa se uite probabil si la cat de multi barbati scriu poeziile in comparatie cu partea feminina (de asta si proportia din juriu, nu fiindca ar fi doamnele prea creative). Si poeziile ei fara rima chiar nu sunt poezii, cum au observat chiar toti pe aici. Practic ea este indignata ca femelele nu au succesul si atractia la public asa cum si-ar dori. Nu femeile, doar femelele, care este termenul peiorativ pentru cele preocupate doar de ce au de la mijloc in jos.

      1. N-are nici o vina. Foarte bine ca scrie. Cum scrie e treaba ei. Problema e “juriul”. Nu limbajul e problema ci nulitatea textului. daca o premiau pentru proza era ok, dar sa numesti asta poezie e prea mult. Toti incapabilii s-au trezit sa scrie poezie, cica in vers alb. Dar si versul alb trebuie sa “sune” intr-un fel. Are o melodie. Injuriul e numa’ nulitate. Eject! S-apoi sa-i spui si premiul Mihai Eminescu … serios?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *