Medic infecționist: ”Ne vom întoarce la viața normală probabil după vară”

Duminică se împlinesc 21 de zile de când primele vaccinuri anti-Covid au fost administrate în România.

Prin urmare, cadrele medicale – imunizate în prima fază a campaniei de vaccinare – trebuie să facă acum a doua doză.

Discutăm pe această temă cu Adrian Marinescu, medic infecționist la Spitalul Matei Balș, care ne spune cum se va desfășura această a doua etapă a vaccinării și după cât timp de la administrarea rapelului poate fi considerată o persoană imună în fața Covid-19.

”E până la urmă un gest de normalitate, pentru mine ce a însemnat vaccinarea se încheie astăzi și mă aștept cam într-o săptămână să am efectul maxim al vaccinării. Mă simt foarte bine, nu am avut nici măcar acele reacții care țin de locul de injectare, nici la primul vaccin și nici la al doilea, este adevărat că am avut onoarea să mă vaccineze domnul profesor Streinu, care are o mână de aur”, a declarat medicul Adrian Marinescu.

”Numărul celor care se vaccinează este mare în fiecare zi”

”Cu siguranță că se vor schimba definițiile de caz, într-un interval destul de scurt, doar că avem nevoie ca această vaccinare să fie totuși extinsă. Numărul celor care se vaccinează este mare în fiecare zi. Imunizarea începe la aproximativ 10 zile de la prima imunizare, dar efectul maxim îl vom avea la o săptămână după a doua administrare”, a completat Marinescu.

Medicul a avut un mesaj și pentru cei care au încă au dubii cu privire la acest vaccin și nu doresc să se vaccineze sau nu știu ce să facă.

”Este vorba de o normalitate, vrem să ne întoarcem la normalitate, se poate să facem acest lucru, sper ca în următoarele luni lucrurile să decurgă cât se poate de bine și noi toți să ajungem la viața normală, probabil după vară”, este concluzia doctorului Marinescu.

Sursa: Stirile ProTV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *