FOTO&VIDEO! A doua etapă a vaccinării anti COVID a început în centrul comunitar de la Colegiul Asachi: Prima persoană imunizată, un bărbat

A doua etapă a vaccinării anti COVID a început, luni, la Centrul comunitar al Colegiului Gheorghe Asachi din Botoșani. Acesta a fost amenajat în sala de sport a colegiului și are trei cabine. Prima persoană imunizată, care se încadrează în etapa a doua, a fost un bărbat. 

Această etapă a început, însă, cu o problemă de ordin tehnic.

Începând cu ora 8.00 s-au prezentat cei care s-au programat pentru vaccinare. Acum, dimineață, a fost o problemă cu sistemul informatic, dar e la nivel național. Urmează să fie remediat în cel mai scurt timp, iar cei programați vor fi introduși în sistem manual, ulterior vor primi adeverința de vaccinare când sistemul va fi remediat”, a declarat medicul Monica Adăscăliței, directorul Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

La Centrul de Vaccinare de la Colegiul „Asachi” se vor vaccina luni 120 de persoane, urmând ca ulterior numărul acestora să crească. De miercuri, se deschide și Centrul de la Dorohoi. 

Astăzi avem 120 de persoane care se vor vaccina. Numărul maxim va fi de 180 de persoane pe municipiul Botoșani, la acest centru, deocamdată, și 60 de persoane de miercuri la Dorohoi, la sala din spatele Primăriei. Avem foarte mulți care vor să se vaccineze, din toate categoriile: fie cei peste 65 de ani, fie personal din instituțiile statului care au intrat în faza a doua. Chiar cei din învățământ vor să se vaccineze într-un număr foarte mare”, a precizat Adăscăliței.

La deschiderea centrului a fost prezent și primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, care a declarat că Primăria a asigurat personalul din acest centru și materialele sanitare necesare.

Nu am avut timpul necesar nici resursele pentru acest centru așa cum ne-am fi dorit, să primim un sprijin mai consistent din partea Guvernului, cum am spus de fiecare dată, dar am reușit să facem operațional acest centru, cu sume de la bugetul local și cu sprijinul celor din subordinea noastră. Avem medici, asistenți de la cabinetele școlare din subordinea primăriei, avem la înregistrarea persoanelor voluntari de la Situații de Urgență, avem colegii de la Poliția Locală. Centrul este funcțional, iar acest lucru este cel mai important”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Celelalte două centre de vaccinare din municipiu, de la Școala 17 și Liceul Pedagogic vor deveni funcționale la o dată ulterioară. Peste 8000 de botoșăneni s-au înscris pentru această etapă a doua de vaccinare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *