Bărbat din Botoșani, acuzat de tăinuirea unei crime. Acesta și-a primit, miercuri, pedeapsa

Un bărbat din județul Botoșani, care a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani pentru că ar fi tăinuit o crimă, a fost condamnat, miercuri, definitiv, de magistrații Curții de Apel Suceava.

Este vorba de Gheorghe Hețel, în vârstă de 31 de ani, care l-a ajutat pe un alt bărbat din Tudora să ascundă cadavrul unui bătrân de 70 de ani ucis pe 10 decembrie 2018. Hețel a fost condamnat pentru favorizarea infractorului, însă Gheorghe Brumă, care este acuzat de omor, își așteaptă în continuare sentința.

Citește și: Cutremurător! Un bărbat din Botoșani și-a ucis iubita și a abandonat-o într-o pădure

Pe fondul unor divergențe cu un vecin de-al său, legate de pământ, Gheorghe Brumă l-ar fi ucis pe consăteanul său Dumitru Străchinariu, iar imediat după aceea l-ar fi cărat cu o căruţă la Siret și l-ar fi arcuncat în apă. Criminalul a fost sprijinit de Gheorghe Hețel, de 34 de ani, trimis și el în judecată în același dosar pentru favorizarea făptuitorului.

Victima, Dumitru Străchinariu, a fost dată dispărută multă vreme. De altfel, Poliția a cerut sprijinul pompierilor în mai multe rânduri pentru căutarea bătrânului în Siret. Astfel de căutări au avut loc atât în decembrie, cât și în ianuarie și februarie. Ulterior, cadavrul bărtânului a fost adus la mal de ape, iar în acest fel autoturitățile au avut dovada morții acestuia. După necropsie, s-a confirmat ceea ce anchetatorii presupuneau, că bătrânul a fost ucis de vecinul său.

Pentru că în lipsa cadavrului nu putea fi luată vreo măsură preventivă față de presupusul criminal, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani l-au ținut pe Brumă sub control judiciar, iar după ce moartea a fost dovedită, ei au cerut, iar instanța a admis înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv.

Un tânăr din Botoșani, acuzat că ar fi ajutat un bărbat să arunce în Siret cadavrul unui om ucis chiar de acesta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *