Un tânăr din Botoșani, acuzat că ar fi ajutat un bărbat să arunce în Siret cadavrul unui om ucis chiar de acesta

crima, stiri, botosaniUn bărbat din județul Botoșani a fost condamnat, luni, după ce ar fi încercat să ajute un vecin să ascundă urmele unei crime. Gheorghe Hețel, de 34 de ani, din comuna Tudora, a fost condamnat de magistrații Tribunalului Botoșani la doi ani de închisoare cu suspendare pentru favorizarea făptuitorului.

Acesta a fost găsit vinobat în dosarul în care consăteanul său, Gheorghe Brumă, de 44 de ani, este acuzat de omor. 

Crima a avut loc pe 10 decembrie 2010 în Tudora. Pe fondul unor divergențe cu un vecin de-al său, legate de pământ, Brumă l-ar fi ucis pe acesta, iar imediat după aceea l-ar fi cărat cu o căruţă la Siret și l-ar fi arcuncat în apă. Criminalul a fost sprijinit de Gheorghe Hețel să facă acest lucru. 

Victima, Dumitru Străchinariu, de 70 de ani, a fost dată dispărută multă vreme. De altfel, Poliția a cerut sprijinul pompierilor în mai multe rânduri pentru căutarea bătrânului în Siret. Astfel de căutări au avut loc atât în decembrie, cât și în ianuarie și februarie. Abia în luna iulie, cadavrul bătrânului a fost adus la mal de ape, iar în acest fel autoritățile au avut dovada morții acestuia. După necropsie, s-a confirmat ceea ce anchetatorii presupuneau, că bătrânul a fost ucis de vecinul său.

Solutia pe scurt a Tribunalului Botoșani: Respinge cererea de schimbare a încadrării juridice a faptei pentru care este trimis în judecată inculpatul Heţel Gheorghe, respectiv din infracţiunea de favorizarea făptuitorului prev. de art. 269 alin. 1 Cod penal în infracţiunea de complicitate la infracţiunea de omor prev. de art. 48 Cod penal rap. la art. 188 alin. 1 Cod penal, cerere formulată de părţile civile Străchinariu Valeria, Agheorghiesei Ana, Ciobanu Maria şi Străchinariu Vasilică prin apărător ales. Condamnă pe inculpatul Heţel Gheorghe, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, prev. şi ped. de art. 269 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 375, art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare. În temeiul art. 67 alin. 1 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exerciţiului drepturilor prev. de art. 66 lit. a şi b Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 2 ani. În temeiul art. 65 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie constând în interzicerea aceloraşi drepturi prevăzute de art. 66 lit. a şi b Cod penal. Respinge acţiunea civilă formulată de părţile civile Străchinariu Elena, Străchinariu Valeria, Agheorghiesei Ana, Ciobanu Maria şi Străchinariu Vasilică împotriva inculpatului Heţel Gheorghe. Obligă inculpatul să plătească statului suma de 63.900 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 23 decembrie 2019.

Deocamdată, instanța nu a dat o sentință și în cazul criminalului Gheorghe Brumă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *