Decizie finală în dosarul de corupție al primarului Cătălin Flutur. Ce a hotărât instanța

Primarul municipiului Botoşani, Cătălin Flutur, secretarul Ioan Apostu, dar și funcționarii din primărie Adriana Zăiceanu, Cezar Constantin Puiu, Mihaela Gontiniac, trimişi în judecată de procurorii DNA într-un dosar de corupție, au fost achitați definitiv. Decizia a fost dată, miercuri, de Curtea de Apel Suceava. 

Instanța „respinge, ca nefondat, apelul declarat de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul teritorial Suceava împotriva sentinţei penale nr. 51 din 19.04.2019 a Tribunalului Botoşani”.

Edilul și funcționarii din Primăria botoșani au fost cercetați cu privire la redevența pentru Uvertura Mall, dar cu toții au fost achitați pe motiv că faptele nu sunt prevăzute de legea penală.

Primarul și funcționarii din primărie au fost trimiși în judecată de DNA deoarece în perioada 2006-2011 aceştia ar fi diminuat ilegal redevenţa pentru terenul pe care s-a construit Uvertura Mall. Flutur a fost acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit, iar ceilalți funcționari ai Primăriei de săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit.

Decizie! Primarul Cătălin Flutur achitat în procesul de corupție în dosarul Uvertura Mall

One thought on “Decizie finală în dosarul de corupție al primarului Cătălin Flutur. Ce a hotărât instanța

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *