Decizie! Primarul Cătălin Flutur achitat în procesul de corupție în dosarul Uvertura Mall

catalin flutur la DNA SuceavaPrimarul municipiului Botoșani a fost achitat, vineri în procesul de corupție din dosarul Uvertura Mall. Decizia a fost luată de magistrații Tribunalului Botoșani, care au hotărât achitarea edilului pe motiv că faptele nu sunt prevăzute în legea penală.

Aceeași decizie de achitare a fost luată și în cazul administratorului public al județului Adriana Zăiceanu, a fostului secretar Ioan Apostu și a altor doi funcționari din primărie, respectiv Constantin Cezar Puiu și Mihaela Gontineac.

Tot instanța a dispus revocarea măsurilor asiguratorii instituite de DNA pe bunurile primarului, dar și a funcționarilor.

Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel în 10 zile.

Primarul și funcționarii din primărie au fost trimiși în judecată de DNA deoarece în perioada 2006-2011 aceştia ar fi diminuat ilegal redevenţa pentru terenul pe care s-a construit Uvertura Mall. Flutur a fost acuzat de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit, iar ceilalți funcționari ai Primăriei de săvârşirea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu având ca rezultat obţinerea, pentru sine sau pentru altul, a unui folos necuvenit.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com