FOTO Un botoșănean, unul dintre cei mai buni pompieri sportivi din Europa. S-a întrecut cu colegi de-ai săi din Rusia, România, Ucraina, Cehia, Republica Moldova și Bulgaria

Un botoșănean este unul dintre cei mai buni pompieri sportivi din Europa. Plt. adj. Dorin Iulian Sobariu s-a întrecut cu colegi de-ai săi din Rusia, România, Ucraina, Cehia, Republica Moldova și Bulgaria.

Dorin și-a câștigat acest titlu după ce a obținut locul III individual la proba ,, Pista cu obstacole pe 100 m-Națiuni “ la „Cupa Odessos” din Bulgaria.

Rezultatul este unul de excepție având în vedere faptul ca pentru un loc pe podium au „luptat” 200 din cei mai buni sportivi pompieri.

„Deși este o proba individuala, consider ca este victoria întregului lot sportiv al ISU Botoșani”, a declarat salvatorul botoșănean.

Dorin a dedicat victoria soției sale, care îl susține în tot ceea ce face, dar și tatălui care a decedat recent.

Concursul se desfășoară la Varna, Bulgaria și a aliniat la start peste 20 de echipaje din Bulgaria, România, Cehia, Ucraina, Republica Moldova și Rusia.

Concurenții au de susținut patru probe, respectiv „pista cu obstacole pe 100 m”, „scara de fereastră”, „ştafeta 4×100” şi „realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”. Maine vor susține ultima proba, respectiv ştafeta 4×100”.

Scopul concursului este atât dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre pompierii profesionişti, cât şi îmbunătăţirea pregătirii profesionale a competitorilor.

Pompierii botoșăneni nu sunt la prima experiență de acest gen. În 2014, la prima ediție a concursului, slt. Adrian Loluță și plt. maj. Dorin Sobariu au făcut parte din lotul reprezentativ al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a ocupat locul I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *