Se anunță un duel spectaculos între FC Botoșani și Viitorul. Enache: Încă suntem un pic în deficit și trebuie să fim eficienți

stiri, botosani, stiri din botosani, costel enacheFC Botoșani întâlnește, sâmbătă, pe teren propriu, echipa Viitorul. Se anunță un duel spectaculos, ambele echipe dorindu-și cu îndârjire victoria.

Antrenorul FC Botoșani, Costel Enache, recunoaște că are de-a face cu o echipă care are forță, iar jucătorii săi trebuie să depună eforturi mari.

După meci, da, întotdeauna ce urmează e o necunoscută și iți aduce incertitudini. Dacă ne amintim și de anul trecut, jocurile s-au încheiat 1-0, 2-1, 3-2, a existat un echilibru și cred că și săptămâna asta o să vedem tot un joc echilibrat. Avem cred de-a face cu o echipă care are forță și suntem convinși că trebuie să depunem multe eforturi pentru a ne atinge obiectivul. În general, noi am făcut jocuri spectaculoase și a ieșit un spectacol frumos atunci când jucătorii au jucat deschis. Ideea este că trebuie să trecem de partea asta de boemă, de a vedea lucrurile doar în spectacol pentru că avem nevoie să acumulăm puncte, încă suntem un pic în deficit și trebuie să fim eficienți, nu neapărat spectaculoși. Dacă eficiența vine și pe fondul unui joc spectaculos atunci suntem cu toții mulțumiți: spectatori, voi și noi. […] Nu ne propunem să blocăm un jucător anume. Jocul, pentru noi, înseamnă echipă, grup, parte colectivă, nu neapărat să blocăm pe unul sau pe altul. […]  Știm cu toții că execută bine cornerul, lovitură liberă de la marginea careului, dar nu știm singurii care știm, toată lumea știe lucrul ăsta. Cu calitatea ofensivă pe care o au, își pot crea astfel de situații”, spune Enache.

like facebook, stiri, botosaniPotrivit acestuia, victoria este extrem de importană pentru jucătorii FC Botoșani, atât pentru moralul lor, cât și pentru fani.

„Este importantă pentru noi, pentru moralul nostru, pentru fanii noștri, pentru situația din clasament, dar uriașă… nu-i ultima etapă, nu ne batem la retrogradare, nu suntem la titlu și mai avem un joc, depindem de el, deci, cum mai spuneam, e un joc important din mai multe puncte de vedere, printre care și punctele puse în joc. Clar. Încă nu văd o departajare foarte clară, bănuiesc că cu două rezultate pozitive legate deja lucrurile se schimbă, orizonturile, strategiile, viziunea, așa că în continuare cred că nu e cazul să ne realaxăm sau să fim îngrijorați. Doar o preocupare normală pentru procesul nostru de instruire și pentru un parcurs bun. Asta înseamnă rezultate pozitive și o luptă pentru ele”, a spus antrenorul.

El a făcut un apel către suporteri să susțină echipa în meciul de sâmbătă pentru că au un aport foarte important în jocul acesteia.

„Avem nevoie de spectatori, avem nevoie de oameni lângă noi. Poate au înțeles și ei aportul pe care îl au în jocul echipei pentru că atunci când încurajează, când sunt alături transmit energie. Nu știu cum se produce mecanismul ăsta, dar este evident. Atunci când oamenii sunt lângă noi, parcă și noi suntem mai puternici și cu mai multă energie”, a spus Enache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *