Sculpturi îmbuteliate de un fost sticlar

sticla cu sculpturaUn fost sticlar din Botoşani şi-a găsit o pasiune inedită. De un an confecţionează miniaturi de lemn, iar pe unele le asamblează în interiorul unor sticle. Constantin Martin a spus că a văzut  pe internet o astfel de sticlă şi a încercat să facă una asemănătoare. Miniaturile le confecţionează din lemn de dud sau tei, iar apoi le introduce în sticlă.

Fiecare piesă este făcută mai întâi, apoi este introdusă bucată cu bucată în interiorul sticlei. Pentru asamblare îmi ia multe ore, fiind nevoie de foarte multă fineţe şi precizie”, a explicat meşterul.

Sculptorul amator se inspiră de peste tot şi, de curând, a sacrificat bucătăria pentru a organiza acolo un atelier în toată regula.

Coloana infinitului, mori de vânt,  roabe, cruci din lemn, inimioare cu mesaje de dragoste sunt doar o parte din sculpturile meşterului. Singurele ustensile de care se foloseşte Constantin Martin sunt cele lăsate moştenire de unchiul său.

Botoşăneanul vrea ca în viitor să îşi amenajeze un mic atelier şi să se înscrie în Asociaţia Meşterilor Populari din Moldova.

„Momentan lucrez în bucătărie şi se supără nevasta că fac praf. Ce să fac? Pasiunea e pasiune!”, spune Constantin Martin.

Unele lucrări sunt vândute în pieţele şi târgurile din judeţ.

O lucrare costă în jur 50 de lei. Pe la noi nu prea are lumea bani, în străinătate o astfel de sticlă poate fi vândută şi cu 100 de euro”, a mai spus botoşăneanul.

Sursa: Monitorul de Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *