Lansare de carte, joi seară, la Hotel Maria

Cartea Calatoria semnata de Lili Craciun, lansata la BotosaniScriitoarea Lili Crăciun îşi lansează, joi seară, la Botoşani, cartea „Călătoria”. Evenimentul cultural va avea loc, de la ora 18.00, la Hotel Maria.

Cartea este o mărturisire şi, de ce nu?, o penitenţă. Obligată de legile comuniste să facem minim patru copii, avortul în spitale cu personal calificat fiind interzis, am ales la 30 de ani, după naşterea primilor doi copii, să fac un avort empiric, cu rezultate dezastruoase asupra vieţii şi libertăţii imediate, dar cu dureri sufleteşti care m-au marcat în timp, procese de conştiinţă care m-au urmărit de atunci. Am scris cartea relatând întâmplările aşa cum s-au petrecut în realitate, cu speranţa că generaţia tânără va lupta ca aşa ceva să nu mai fie posibil vreodată“, spune Lili Crăciun despre cartea ei.

like facebook „Nu există în literatura contemporană, după părerea mea, o mărturie literar-autobiografică mai vie, mai condensată şi mai puţin moralizatoare a ultimilor ani ai comunismului românesc. Dincolo de această poveste, ruptă din viaţă – cum se spune, dincolo de artificiul literar şi de strategiile narative, pregătiţi-vă pentru aventură. Călătoria în timp începe la prima pagină, iar la ultima nu sunt sigur că veţi reveni liniştiţi în lumea noastră“, a scris Florin Iaru pe coperta cărţii.

 Romanul este o mărturisire terifiantă, o poveste trăită de autoare înainte de 1989. O bătălie pe viaţă şi pe moarte între o femeie şi sistemul care interzicea avortul, cu îngeri şi demoni, luptându-se să o salveze sau să o distrugă, amestecându-se ameţitor în viaţa eroinei.

Romanul a fost publicat de Editura Eubeea din Timişoara (sub îndrumarea scriitoarei Nina Ceranu) iar textul coperţii a patra a fost scris de scriitorul şi poetul Florin Iaru. Lansarea romanului a avut loc în Bucureşti în 8 octombrie 2015.

Lili Crăciun este originară din Fălticeni, locul în care şi-a petrecut copilăria şi adolescenţa. Este absolventă a Facultăţii de Filosofie-Istorie a Universităţii „ Al.I. Cuza“ Iaşi, iar timp de zece ani a fost profesor de istorie la o şcoală generală ieşeană, a urmat apoi cursurile Facultăţii de Drept, fiind acum notar public în Baloteşti, Ilfov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *