Consilierii locali ai PNL şi PDL vor transparenţă în cheltuirea banului public. Vezi ce fac!

consiliu localConsilierii locali ai PNL şi PDL vor să ştie cum sunt cheltuiţi banii publici de către Primăria Botoşani. Ei au iniţiat un proiect de hotărâre ce va fi introdus pe ordinea de zi a şedinţei de luna acestaşi care vizează implementarea unei proceduri transparente în privinţa achiziţiilor publice. Viceprimarul municipiului Botoşani, Cătălina Lupaşcu, susţine că în repetate rânduri consilieriii locali au intervenit în plenul şedinţelor pentru a solicita lămuriri privind sumele de bani cheltuite de primărie, iar prin promovarea acestui proiect toate aceste informaţii vor trebui făcute publice pe site-ul instituţiei.

Având în vedere că în 2013 Guvernul a ridicat pragul pentru achiziţii directe de la 15.000 de euro pentru produse şi servicii la 30.000 de euro, şi de la 15.000 de euro la 100.000 de euro pentru lucrări, lucru dealtfel avantajos pentru fluidizarea activităţilor unităţilor administrativ teritoriale, am constatat că la nivelul primăriei lucrul acesta a condus la o lipsă de transparenţă totală în modul în care se cheltuieşte banul public. Am hotărât împreună cu colegii din PDL să iniţiem un proiect de hotărâre care să conducă la transparenţa totală în cheltuirea banului public. Considerăm că acest proiect va avea ca beneficiu în primul rând faptul că cetăţeanul va fi parte la decizia primăriei şi va putea în fiecare moment să urmărească modul în care primăria cheltuieşte banii publici şi în al doilea rând suntem convinşi că vom aduce o economie şi la bugetul local„, a spus  Cătălina Lupaşcu.

like facebookEa spune că după promovarea hotărârii, care speră să fie adoptată cu majoritate de voturi, pe site-ul Primăriei Botoşani vor trebui să apară informaţii privind achiziţiile publice directe, procedurile SEAP în derulare, contractele de achiziţii scanate în urma semnării, planul anual de achiziţii, precum şi achiziţiile directe realizate de la 1 ianuarie 2014 până la data intrării în vigoare a hotărârii. Ea mai spune că Primăria va trebui să afişeze pentru toate achiziţiile directe denumirea achiziţiei, data postării, preţul estimat, criteriul de atribuire, documentele necesare, data şi ora limită de depunere, ofertanţi, câştigători, preţ ofertat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *