Trupă internațională lansată la Uvertura Mall

trupa internationala cheia solTrei tineri din Botoșani au format o trupă muzicală cu tineri din Republica Moldova și Ucraina. Formația, constituită în proiectul „Muzica pentru toți”, derulat de Asociația Cheia Sol și finanțat de Uniunea Europeană, nu are încă un nume, dar a debutat, marți, la Botoșani, în cadrul unui spectacol susținut la Uvertura Mall.

like facebookTrupa a înregistrat deja o primă piesă și urmează să filmeze și un videoclip. Înainte de spectacolul de la Botoșani, tinerii s-au întâlnit la Cahul, pentru a-și face cunoscută piesa, urmând ca, tot în această săptămână să cânte la Cernăuți, Ucraina.

trupa internationalaPotrivit coordonatorului de proiect, Oana Pușcașu, tinerii au fost selectați în urma popularității, dar și a premiilor (cei mai sus clasați) câștigate la festivalul care a avut loc în luna martie. Aceștia sunt din Botoșani: Oana Tăbultoc, Costinel Bălan și Silviu Murariu, din Moldova:  Gabriel Nebunu, Emanuela Șeremet și Carolina Popov, iar din Ucraina:  Emilia Nicorici din satul Mahala, Ana Maria Kalancea din Cernăuți și Ekaterina Sergheeva.

Trupa din care fac parte 9 copii, va realiza și un CD pe care îl va lansa tot în cadrul acestui proiect. Piesa pe care copiii au înregistrat-o se numește „Doar noi” și  simbolizează faptul ca apartin unor tari diferite, dar de fapt toti sunt copii si reprezinta cu totii un suflet.

În spectacolul de lansare al trupei au cântat și ceilalți copii din grupul Cheia Sol și au evoluat și copiii de la ansamblul popular al Școlii Elena Rareș din Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *