Femeile beau cot la cot cu barbatii. Medicii nu mai fac fata cazurilor privind consumul de alcool

betiv cu paharMedicii botosaneni trag un semnal de alarma: consumul de alcool este tot mai ridicat atat in randul barbatilor, cat si a femeilor. Daca inainte consumul de alcool era apanajul persoanelor de sex masculin, acum incidenta consumului de alcool este egal distribuita pe varste si sexe. Consumatorii de alcool sunt persoane fara studii, dar si persoane cu studii superioare.

Ceea ce intalnim noi frecvent si face obiectul suprasolicitarii este patologia legata de consumul de alcool. Este o problema foarte, foarte intensa cu care ne confruntam si anume hepatita alcoolica, gastritele alcoolice, pancreatitele alcoolice, cu o distributie egala atat la femei cat si la barbati. Egala atat in ceea ce priveste provenienta, atat din mediul urban cat si rural, pe paliere de varsta dintre cele mai variate, de la 20 la 80 ani. Ne suprasolicita sistemul de ingrijire, mai ales sistemul de ingrijire la pat„, a spus Oana Arhip, sef Sectie de gastroenterologie la Spitalul Judetean.

like facebook

Potrivit medicului, printre consumatorii inraiti de de alcool se numara si persoane trecute de 60-70 de ani.

Vin cu complicatii din ce in ce mai serioase, cu ciroze  alcoolice. Incidenta variaza de la o luna la alta. 30% dintre internari sunt diagnosticele secundare consumului de alcool„, a adaugat Oana Arhip.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *