Sondaj PSD: Ovidiu Portariuc ar câștiga Primăria și în cazul în care Cătălin Flutur ar candida din partea PNL

sondaj PSD Portariuc- FluturActualul primar al municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, ar câștiga alegerile pentru primărie și în situația în care fostul edil Cătălin Flutur ar candida din partea PNL Botoșani, se arată într-un sondaj de opinie realizat la începutul lunii octombrie în Botoșani, la comanda.

Astfel, la întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Municipiului Botoșani, iar domnul Cătălin Flutur ar candida din partea PNL, cu cine ați vota?”, 50,03% dintre locuitorii cu drept de vot au optat pentru actualul primar, Ovidiu Portariuc, în timp ce 36,5% l-ar prefera pe fostul edil, ca și candidat din partea PNL, în timp ce Florin Gheorghiță ar obține sub sigla PDL doar 5,2% din voturi.

Următorii candidați ar obține rezultate sub marja de eroare a sondajului, respectiv Valeriu Apetrei din partea PRM 2,5%, Marius Cristescu din partea PP-DD 2,4%, iar 3% dintre locuitorii municipiului cu vârsta peste 18 ani ar prefera un alt candidat.

Dacă însă Cătălin Flutur ar candida din partea PDL – partidul din care face parte în prezent, ar obține cu circa 2 puncte procentuale mai puțin, respectiv 34,4%, decât sub culorile PNL. În schimb, în acest scenariu, Ovidiu Portariuc, ar obține cu 1,5 puncte procentuale mai mult, respectiv 51,7%.

Sondajul a fost realizat în perioada 3-10 octombrie, de societatea Piar Media, firma care a indicat corect rezultatele la toate alegerile din ultimii ani din județul Botoșani. Metoda de culegere a datelor a fost interviul la domiciliul respondenților. Chestionarul a fost aplicat pe un eșantion de 900 de persoane, fiind reprezentativ pentru populația de peste 18 ani a municipiului Botoșani. Marja maximă de eroare a sondajului este de ±3,3%.

One thought on “Sondaj PSD: Ovidiu Portariuc ar câștiga Primăria și în cazul în care Cătălin Flutur ar candida din partea PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *