Viceprimarul Cătălina Lupaşcu îl trimite pe Portariuc la cursuri de formare

Catalina LupascuViceprimarul Cătălina Lupaşcu îl timite pe primarul Ovidiu Portariuc, dar şi pe consilierii locali ai PSD la cursuri de administraţie. Asta după circul care a avut loc joi în Consiliul Local, când  grupul de consilieri ai PSD a părăsit şedinţa la proiectul privind înlocuirea consilierului PP-DD, Marius Cristescu, din CL. Cătălina Lupaşcu consideră că cei care au fost trimişi în CL de cetăţeni trebuie să-şi asume responsabilitatea actului administrativ.

Domnul primar să dea dovadă de responsabilitate, la fel şi colegii din PSD, iar dacă nu-şi cunosc drepturile şi obligaţiile de consilieri locali, dacă nu cunosc legislaţia în vigoare, să-i solicite domnului primar punerea în practică a hotărârii de CL care prevede participarea consilierilor locali, în primul rând la cei care sunt la primul mandat, la cursuri de formare. Îmi doresc ca la aceste cursuri să participe şi domnul primar, pentru a înţelege mai bine ce înseamnă să fii primar şi cum ar trebui să funcţioneze administraţia publică locală. Declaraţia colegilor din PSD, cum că le-a fost frică să îşi asume responsabilitatea într-un fel sau altul pe proiectul de hotărâre privitor la mandatul domnului Marius Cristescu, nu dovedeşte decât frică, teamă, iresponsabilitate„, a spus viceprimarul Lupaşcu.

În acest context, spune ea, se impune ori înlocuirea consilierilor locali, ori participarea acestora la cursuri de formare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *