Comercianţii din pieţe nu mai au voie să depoziteze marfa în jurul meselor. Vezi detalii!

piataConducerea Urban Serv ia noi măsuri de reorganizare a pieţei. Pentru că au existat reclamaţii din partea botoşănenilor cu privire la calitatea legumelor şi fructelor scoase la vânzare, reprezentanţii Urban Serv au interzis depozitarea mărfii în jurul meselor. Simion Drelciuc, directorul Urban Serv, a declarat că pentru surplusul de marfă vor fi puse la dispoziţia comercianţilor spaţii de depozitare.

„În interiorul halei de legume vom face o altă reorganizare. Am dat o dispoziţie prin care nu vom mai permite să se facă depozitare decât în interiorul meselor, nu şi în jurul meselor sau între mese. Asta la fructe şi legume. Am sesizat că la cartofi există cartofi puşi pe masă, iar între mesele de cartofi există movile de cartofi. Vom igieniza şi vom pune la dispoziţie toate spaţiile de la subsolul halei de carne, sunt boxe făcute, în aşa fel încât la mese să fie doar ceea ce se vede pe masă, nu ceea ce s-ar putea ascunde sub masă. Există reclamaţii la cumpărători că una văd pe masă şi plătesc şi alta i se scoate de sub masă şi se pune în pungă„, a spus Simion Drelciuc.

One thought on “Comercianţii din pieţe nu mai au voie să depoziteze marfa în jurul meselor. Vezi detalii!

  1. Din cite stiu eu exista o lege care obliga vinzatorii ca pe eticheta cu denumirea produsului si pretul sa fie trecuta si originea/provenienta precum si calitatea acestor produse. De la intrarea in vigoare a acestei legi eu nu am vazut inca aceste etichete. Si astfel, produse cumparate din Kaufland si/sau Carrefour (in special legume si zarzavaturi) se vind bine mersi la tarabele din piata ca fiind de provenienta locala desi ele provin din Egipt, Grecia, Italia etc. Poate aude cineva nu de alta dar daca tot este sa facem reorganizarea (nota bene) tre sa tinem cont si de legislatia in vigoare, legislatie adoptata tocmai pentru protectia consumatorilor. In plus, iarna cind este ger adeseori legumele (cartofi, morcovi etc) si nu numai, depozitate peste noapte in hala inghetata numai bune de consumat nu mai sint. Dar de asta ne dam seama cei mai multi dintre noi abia cind ajungem cu ele acasa la caldura.
    Si ca sa inchei, nu mi se pare corect ca vara cind afara sint temperaturi ridicate (peste 30 de grade celsius) sa vedem la comercializare direct pe taraba oua aproape clocite. Unii comercianti, de ochii lumii tin cofrajele de oua in niste vitrine frigorifice, vitrine care nu sint insa bransate la o sursa de energie electrica astfel ca in interiorul lor datorita efectului de sera tmperatura este mai ridicata decit cea din hala . Si asta se intimpla de ani de zile fara ca cineva (mai ales cei de la DSV sau „protectia infractorilor”) sa se sesizeze si sa ia masuri.
    Si ca sa inchei, tin sa precizez ca la Iasi si nu numai, micii producatori nu au voie sa-si comercializeze in piata ouale obtinute in ograda proprie pina nu sint verificate si marcate gratuit de catre un serviciu al pietei care dispune de un ovoscop. La Botosani cind se va intimpla asta ? Un ovoscop nu este asa de scump si oricum tine de gradul de civilizatie si grija fata de cumparator/consumator !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *