FOTO Gestul făcut de un bărbat, care s-a eliberat din pușcărie, pentru deținuții rămași în Penitenciarul Botoșani

Un bărbat, fost deținut al Penitenciarului Botoșani, a făcut un gest demn de apreciat chiar în Joia Patimilor, pentru sute de deținuți aflați în detenție. Acesta a oferit 350 de pachete cu alimente pentru deținuții care au participat la slujba din Joia Patimilor, dar și celor care au rămas fără sprijin financiar sau moral.

„Pentru ei și pentru alți deținuți, au fost pregătite și împărțite 350 de pachete cu alimente, dăruite din suflet de o persoană care cândva s-a aflat în custodia unității”, susțin reprezentanții Penitenciarului Botoșani.

În zi de adâncă înțelegere a sacrificiului, a suferinței și iubirii Domnului Nostru Iisus Hristos pentru omenire, cele 12 evanghelii au răsunat în Capela Tuturor Sfinților a Penitenciarului Botoșani, prin grija preotului capelan Sergiu Brașoveanu, pentru cei 70 de deținuți prezenți.

„Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în rai”, a rostit Mântuitorul tâlharului pe cruce. Și a pătimit pentru păcatele omenirii, s-a rugat în Grădina Ghetsimani, a fost capturat, dus la judecată și răstignit, purtând coroana de spini întru răbdare, iubire și răscumpărarea divină. Simbolurile suferinței și sacrificiului Său, au stat mărturie pe Sfânta Cruce scoasă în joia cea mare în naosul capelei.

Rugi de iertare rostite cu smerenie s-au înălțat spre ceruri, dintr-un loc în care îndreptarea și iertarea sunt atât de râvnite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *