Sex cu 18 bărbaţi într-o casă părăsită din judeţul Botoşani

În dosarul minorelor de la Centrul de plasament „Mihail şi Gavril” din oraşul Solca ce au ajuns traficate de o grupare de proxeneţi, mai multe dintre victime le-au povestit anchetatorilor că uşa insituţiei care ar fi trebuit să le ofere protecţie le era mai tot timpul deschisă traficanţilor, care erau în relaţii de prietenie cu o parte dintre angajații centrului.

Într-o după-amiază, le-a spus o minoră anchetatorilor, a fost dusă de mai mulţi proxeneţi într-o casă părăsită dintr-un sat din apropierea municipiului Botoşani, unde a fost obligată să facă sex cu nu mai puţin de 18 bărbaţi.

Georgiana le-a povestit anchetatorilor că a fost traficată şi de Andrei Timingeriu (în prezent plecat în Italia), care – le-a declarat minora anchetatorilor – „obişnuia să vină des în centrul de plasament, având relaţii apropiate cu o mare parte dintre pedagogi”.

Îţi aminteşte minora că, într-o zi, Andrei Timingeriu a venit la centru însoţit de un alt bărbat, rămas neidentificat, şi a dus-o până în localitatea Frasin, unde a fost obligată să facă sex în maşină cu şase tineri.

Georgiana, se arată în actele înaintate instanţei de judecată, a fost exploatată sexual şi de doi fraţi din Solca, Ioan Mirăuţă şi Mihai Lucian Mirăuţă, care au dus-o la locuinţa lor, au determinat-o să întreţină relaţii sexuale cu ei şi ulterior cu alţi zece bărbaţi, chemaţi special în locuinţa celor doi fraţi.

La sfârşitul săptămânii trecute, au fost arestate cinci persoane acuzate în acest dosar: Traian Ferari (52 de ani), din satul Poieni Solca, frații Marcel Lupan (22 de ani) şi Florin Lupan (19 ani), din orașul Solca, Mădălina Dana Toma (18 ani), din municipiul Slobozia, județul Ialomița, şi Fabian Toader (24 de ani), din comuna Dragalina, județul Călărași.

Numărul persoanelor puse sub învinuire în acest dosar este mult mai mare, iar cel mai probabil în perioada următoare vor urma şi alte arestări.

Cercetările sunt continuate de ofiţeri şi procurori din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate.

Rămâne de văzut dacă anchetatorii vor stabili ce legături existau între proxeneţi şi angajaţi ai centrului de plasament şi dacă aceştia din urmă vor fi puşi sub acuzare.

 

Directorul centrului: “Eu nu am auzit de nici o fată care s-ar prostitua pe bani”

Şeful centrului de plasament de la Solca, Eugen Besenei, respinge practic acuzaţiile anchetatorilor, bazate pe declaraţiile victimelor, potrivit cărora proxeneţii aveau acces la orice oră în instituţie.

În momentul în care se intră în cămin, se intră doar pe bază de buletin, şi doar părinţii şi rudele de grad I. Nu cred treburile astea, pentru că nu se poate. Am avut fete care au fugit, unele au plecat direct de la şcoală, altele au sărit pe geam. E greu să le supraveghezi. Legislaţia este permisivă şi nu există nici un mijloc de coerciţie. Când dispar, anunţăm poliţia şi Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava. Avem aici la centru aproximativ 20 de fete şi 15 băieţi. Eu nu am auzit de nici o fată care s-ar prostitua pe bani. Avem trei educatori pe schimb şi doi paznici”, a declarat, ieri, Eugen Besenei.

Sursa: Monitorul de Suceava

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *