Omul cu cele mai multe concedieri la Spitalul Judeţean, învins în instanţă

Stelian Aivancesei
Stelian Aivancesei

Fostul şef al Serviciului Resurse Umane din cadrul Spitalului Judeţean a pierdut bătălia cu conducerea unităţii. Stelian Aivăncesei a dat în judecată conducerea spitalului în luna martie a acestui an, după ce a fost concediat la doar câteva luni de la reangajarea obţinută tot în instanţă. De data aceasta, magistraţii Tribunalului Botoşani au dat câştig de cauză unităţii spitaliceşti, respingând ca nefondată contestaţia angajatului. Soluţia este definitivă, executorie, cu drept de recurs la Curtea de Apel Suceava. Stelian Aivăncesei a fost concediat până acum de nu mai puţin de cinci ori, iar în instanţă a obţinut dreptul de reîncadrare.

Dânsul a contestat desfacerea contractului de muncă şi a cerut daune morale de un miliard lei vechi. Ultima desfacerea a contractului a fost în primăvară, însă pe motiv justificat. În urma aprobării structurii organizatorice a spitalului după comasare, serviciile au fost desfiinţate şi au rămas doar birouri. A fost desfiinţată şi funcţia de şef serviciu RUNOS, iar domnului Aivăncesei i s-a oferit un post de consilier juridic în cadrul unităţii, conform pregătirii, post pe care l-a refuzat„, a declarat Victor Niţu, juristul Spitalului Judeţean.

Iată soluţia dată de instanţă:

09/10/2012 Respinge cererea
Solutie: Respinge, ca nefondată, contestaţia. Definitivă. Cu recurs în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică.

Stelian Aivăncesei, concediat pentru a cincea oară de la Spitalul Judeţean

Spitalul Judeţean Mavromati, pus la plată din cauză că şefii săi sfidează legea

Stelian Aivăncesei a mai câştigat un proces împotriva Spitalului Judeţean

Stelian Aivăncesei, reangajat ca şef birou RUNOS la Spitalul Judeţean după mai multe procese

One thought on “Omul cu cele mai multe concedieri la Spitalul Judeţean, învins în instanţă

  1. Functia de sef serviciu si serviciul RUNOS s-a desfiintat doar pentru ca asa a vrut managerul dr. Mimor Ovidiu si sef birou Resurse Umane Murarasu Elena. In intampinarea depusa de catre spital prin “Popovici, Petrovici,Arustei si Deac” – Societate Civila Profesionala de Avocati, s-a motivat concediere subsemnatului si pe motiv ca se depasea plafonul de 70% a cheltuielilor cu fondul de salarii, iar masura luata a fost desfiintarea serviciului si infiintarea a inca 2 birouri. Daca la data concursului dat de subsemnatul exista o functie de Director Resurse Umane si cea de sef serviciu RUNOS, imediat dupa angajarea mea s-a infiintat o functie de sef birou Resurse Umane pentru Murarasu Elena, iar acum sunt 3 birouri – 1 birou Resurse Umane, 1 birou Normare Organizare, 1 birou Salarizare. Indemnizatia de conducere inainte de desfiintare era de 25% sef serviciu si 22% sef birou, in total 47%. Acum cele 3 functii de sef birou totalizeaza un procent de 66% indemnizatie de conducere. Deci prin desfiintarea serviciului nu s-a facut nici o economie. Dupa concediere subsemnatului cu data de 24 aprilie, in iunie 2012 directorul financiar contabil – actualul manager si-a angajat fiica pe functia de economist in cadrul spitalului, ceea ce demonstreaza ca nu motive economice au stat la baza concedierii subsemnatului. Codul Muncii prevede concedierea sa nu aiba legatura cu persoana in cauza, ori dupa concediere de 4 ori si angajarile formale nu cred ca se mai pune problema respectarii acestei prevederi de catre spital. Pe site-ul http://www.stelian-aivancesei.ro , exista toate sentintele date de Tribunalul Botosani. Va rog sa va uitati pe sentinta celei de a treia concedieri , sa vedeti cine a judecat (acum cine a fost angajat sa apere spitalul ) iar la pagina 5 (prima parte a paginii) exista precizat cum sa se faca concedierea subsemnatului. Iar faptul ca mi s-a oferit post de consilier juridic, este adevarat, dar domnul Nitu nu precizeaza ca subsemnatul indeplinea conditia de consilier juridic debutant, ca acest post mi-a fost oferit doar pentru a nu contesta aceasta desfiintare a serviciului, ca normativul prevedea 2 posturi care erau ocupate, existand si al treilea ocupat de catre consilierul juridic de la maternitate. Nu se spune nimic de toate schimbarile facute pe ascuns, fara a sti si subsemnatul, de faptul ca prin doua adrese ale managerului mi s-au luat toate atributiile ce tineau de acest serviciu, de bataia de joc la care am fost supus. In zilele care urmeaza voi prezenta pe site-ul http://www.stelian-aivancesei.ro toate documentele care au stat la baza concedierii subsemnatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *