Copiii au fost la putere, la început de weekend, în Botoșani

Circa 500 de spectatori au rezistat ploii la concertul trupei Fara Zahar

Cei mai talentați copii din oraș au evoluat, vineri și sîmbătă, în cadrul spectacolelor organizate de municipalitate, împreună cu Asociația Cheia Sol, sub titulatura „Copiii la putere”. Evenimentul s-a bucurat de prezența numeroasă, pe parcursul întregii manifestări, a copiilor care au dorit să participe la concursurile și jocurile distractive, care le-au fost dedicate.

Desene pe asfalt, un tîrg de haine care au rămas mici, muzica și multă voie bună – acestea au fost ingredientele celor două zile în care copiii au fost la putere.

În prima zi spectacolul a fost prezentat de Ioana Mititelu acompaniată de unul din juniorii grupului Cheia Sol, Alex Chiriac. Mai tîrziu, celor doi li s-a alăturat și directorul teatrului Vasilache, actorul Florin Aionițoaie. Copiii din grupul Cheia Sol, dar și de la Palatul Copiilor, atît de la cercul de muzică ușoară, cât și de la cercul de muzică populară, majoretele Palatului, Voces, membrii Asociației Arlechin, grupul de dans Uni-k Dance sunt o parte din cei care au făcut din cele două zile dedicate copilăriei un adevărat maraton al veseliei și poftei de viață. Micuții artiști au primit diplome din partea primarului, dar și DVDuri cu desene animate din partea Centrului Europe Direct Botoșani, unul din partenerii evenimentului.

Momentul cel mai așteptat, în seara de vineri, a fost de departe cel al trupei Fără Zahăr care a reușit să strîngă la scenă circa 500 de copii, în ciuda vremii capricioase. Cei doi dorohoieni au cîntat publicului botoșănean mai bine de o oră reușind să-i facă pe botoșăneni chiar să danseze.  Bobi și Bobo n-au ratat ocazia, dat fiind și faptul că printre spectatori s-a aflat și primarul Cătălin Flutur, să le cînte botoșănenilor piesa pe care cei doi i-au dedicat-o primarului și care, pe youtube a adunat circa 8000 de vizualizari in mai putin de o săptămână de cînd a fost postată. Trupa a fost adusă la Botoșani de membrii Mișcării pentru Botoșani și ca urmare a succesului pe care imnul lor dedicat primarului de Botoșani l-a avut pe youtube.

Ziua de sâmbătă a fost dedicată atît spectacolului la care, din nou, au urcat copii și adolescenți cu care Botoșaniul se mîndrește, dar și un tîrg de haine ramase mici. Circa 50 de copii și-au organizat pe rondurile de la flori hăinuțele expuse spre vînmzare. Copiii au primit ecusoane și multe aprecieri de la trecători pentru inițiativa lor. Conform celor declarate de  micii negustori, vânzările acestora s-au ridicat la sume cuprinse intre 15 lei și 180 lei.

Cel mai mic dintre negustori a fost o fetiță de numai 1 an și 8 luni, care a venit însoțită de mama ei, marfa expusă de ele fiind chiar primele hăinuțe ale copilei.

Spectacolul de sâmbătă a fost îmbinat cu un concurs de karaoke și unul de desene pe asfalt pentru copiii din public. Micuții din public au urcat pe scenă și au cîntat refrene cunoscute, specifice vîrstei lor sau au primit cretă și au desenat pe asfalt.

Seara s-a încheiat cu un recital al trupei Icarus care i-a făcut pe cei mici din public să cânte alături de ei piese precum „Pseudofabula” de la Roșu și Negru sau „Andri Popa” de la Mircea Baniciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *