Sindicatele din învăţământ vor să cadă la pace cu primăriile care nu plătesc naveta profesorilor

Maria Tiprigan
Maria Tiprigan

Sindicatele din învăţământ vor să ajungă la un consens cu primăriile din judeţ, în ceea ce priveşte decontarea navetei. Maria Ţiprigan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar (SIP), a declarat că unităţile de învăţământ pot conveni de comun acord cu primăriile să acorde sumele pentru naveta dascălilor eşalonat, în câteva luni, asta pentru a nu se ajunge la exacutarea silită a unităţilor administrativ teritoriale. Aceste concluzii au fost trase de reprezentanţii SIP, în urma discuţiei purtate cu prefectul Cristian Roman.

Ni s-a spus că primăriile trebuie să facă o rectificare bugetară. Au un termen de graţie de şase luni în care să solicite această rectificare şi pot conveni de comun acord cu unităţile şcolare, ca să poată acorda suma eşalonat în câteva luni, dacă nu pot să acorde 100%. În caz contrar, se ajunge în contencios-administrativ, pentru că legea referitoare la decontul navetei s-a modificat prin Legea 92-2011, care spune că nu se eşalonează plăţile cheltuielilor de transport la şi de la locul de muncă. Sperăm să nu ajungem în contencios, ci la un consens„, a spus Maria Ţiprigan.

SIP a câştigat mai multe procese intentate primăriilor pentru decontarea navetei profesorilor. Deciziile sunt definitive, însă unele primării nu le pune în practică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *