Memorialul Ipoteşti, vizitat de aproape 2800 de elevi în săptămâna „Şcoala altfel”

memorialul ipotestiMemorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu” a fost partener alături de alte  250 de muzee din ţară în cadrul programului „Săptămâna familiei, săptămâna fără TV” 2 – 6 aprilie 2012. Astfel, prin acest proiect, pe data de 3 aprilie 2012 şcolarii împreună cu profesori şi părinţi au vizitat gratuit spaţiile expoziţionale ale Memorialului Ipoteşti, pe baza biletului de intrare pus la dispoziţie de organizatori pe site-ul www.zibo.ro. Un număr de 326 de elevi însoţiţi de cadre didactice au vizitat în această zi Casa memorială Mihai Eminescu şi bisericuţa familiei Eminovici, fiind însoţiţi de personalul de specialitate al instituţiei, se precizează într-un comunicat al Memorialului Ipoteşti.

Săptămâna 2 – 6 aprilie 2012 a fost declarată de Ministerul Educaţiei săptămâna „Şcoala Altfel”, perioadă în care elevii împreună cu cadrele didactice au organizat activităţi extreşcolare. Printre aceste activităţi s-a numărat şi vizita la Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii „Mihai Eminescu”, astfel încît un număr de aproximativ 2800 de preşcolari, elevi, studenţi, adulţi şi profesori îndrumători au trecut pragul Casei Memoriale Mihai Eminescu  de-a lungul acestei săptămâni.

 Pe data de 4 aprilie, Şcoala cu Clasele I-VIII Mihai Eminescu Ipoteşti în parteneriat cu Memorialul Ipoteşti a organizat activitatea „Carnavalul Primăverii” – activitate la care au participat elevi din toate şcolile din comuna Mihai Eminescu: Şcoala Stănceşti, Şcoala Cucorăni, Şcoala Cerviceşti, Şcoala Cătămărăşti – Deal, Şcoala Cătămărăşti –Vale, Şcoala Ipoteşti. Echipele participante la concurs au fost susţinute de aproximativ 150 de colegi  şi au evoluat pe scena Amfiteatrului Laurenţiu Ulici cu scenete umoristice, cu interpretări muzicale ale soliştilor vocali şi ale grupurilor de solişti, cu expoziţii de desene, cu parada costumelor de carnaval şi cu moment de dans tematic de grup.

  Evoluţia echipelor a fost una spectaculoasă, la final ele fiind răsplătite de către juriul concursului cu premii, diplome şi aplauze la scenă deschisă.

  Pe data de 5 aprilie, în cadrul activităţilor organizate în săptămâna „Şcoala Altfel” , Memorialul Ipoteşti în parteneriat cu Şcoala cu Clasele I-VIII „Mihai Eminescu” Ipoteşti şi cu Şcoala cu Clasele I –VIII Brăeşti au desfăşurat activităţile proiectului educaţional „Literatura şi Arta, izvor de îmbogăţire spirituală”, proiect în cadrul căruia au avut loc activităţi precum: vizită elevilor celor două şcoli partenere  la Casa Memorială Mihai Eminescu, spectacol de muzică şi poezie prezentat de către elevii Şcolii cu clasele I – VIII Brăeşti, concurs „Viaţa şi opera lui Mihai Eminescu”, concurs de recitări din opera poetului.

   Astfel s- a creat o legătură strânsă de prietenie în grupurile de elevi ai celor două şcoli partenere iar reprezentantul Memorialului Ipoteşti a fost cel care a făcut ca întîlnirea lor să fie una cît mai plăcută şi plină de informaţii noi.

  Considerăm extrem de oportună ideea organizării acestor tipuri de activităţi  „Şcoala Altfel” avînd în vedere faptul că elevii vizitatori ai Memorialului Ipoteşti au venit din aproape toate colţurile  judeţului Botoşani: Tudora, Corni, Ibăneşti, Ionăşeni, Joldeşti, Văculeşti, Darabani, dorohoi, Dorobanţi, Pomârla, Manoleasa, Flămânzi, Brăeşti, Oroftiana, Santa Mare, Viişoara, Crasnaleuca, Cordăreni, Coşula, Săveni, Truşeşti, dar şi din alte judeţe ale ţării: Vaslui, Piatra Neamţ, Suceava, Iaşi, Ploieşti, Bucureşti, Galaţi, Gura Humorului, Bacău, Braşov.

One thought on “Memorialul Ipoteşti, vizitat de aproape 2800 de elevi în săptămâna „Şcoala altfel”

  1. E adevarat ca au venit dar ceea ce au vazut nu a fost la inaltimea sperata. In casa memoriala e multa saracie si podele jupuite si lucruri mai putine ca in alti ani, la cealalta cladire de muzeu nu se poate vizita ca este nu stiu ce reparatie, si ne intrebam dece s-au mai bagat atatia bani acolo, cimitirul are mormintele parintilor decolorate de vechime, iar la lac multi nu au mers auzind ca este proprietate privata a cuiva. In plus, materiale de prezentare si amintiri sunt foarte putine si slabe iar in curte e un mamut oribil cu un ochi care nu se stie ce inseamna si deci nu a fost impresia la care ne asteptam.Trebuie mai multa grija pentru acest loc de prim rang al judetului nostru la care vine lume de peste tot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *