Şomeri în învăţământul botoşănean şi în anul şcolar viitor

sedinta publica cadre didacticeŞomajul va cuprinde învăţământul botoşănean şi în anul şcolar viitor. Reprezentanţii Sindicatului Învăţământului Preuniversitar spun că în anul şcolar viitor vor fi cadre didactice care vor sta acasă, în şomaj, aşa cum s-a întâmplat şi în acest an şcolar. Şi asta nu din cauza posturilor insuficiente, ci datorită slabei pregătiri pe care o au unii dascăli.

Avem o listă cu cei neîncadraţi anul acesta. De ce au rămas neîncadraţi? Unii au picat concursul, au picat şi a doua oară concursul în noiembrie. Este vremea selecţiei. Avem de unde. Sunt multe cadre care s-au calificat, dar asta nu înseamnă că toate trebuie să lucreze în educaţie. Ne pare foarte rău, dar să lucreze în altă parte. Mai rău este că unii colegi, şi nu este vina lor, nu vor avea pe ce posturi să candideze. Şi asta este marea supărare. Sunt discipline de învăţământ căutate de cadrele specializate pe aşa ceva şi nu sunt posturi„, a precizat Maria Ţiprigan.

Pentru anul şcolar viitor au fost scoase la concurs peste 800 de posturi în învăţământul botoşănean. Peste 400 de posturi sunt complete, peste 250 incomplete şi aproape 150 sunt posturi titularizabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *