Un ordin al ministrului Educaţie bagă zâzanie între dascălii botoşăneni

repartizare profesoriOrdinul ministrului Educaţiei privind asimilarea învăţătorilor, educatorilor şi maiştrilor ca profesori a stârnit nemulţumiri în rândul unor cadre didactice botoşănene. Acestea contestă ordinul ministrului şi spun că nu este drept ca acestor categorii de cadre didactice să le fie echivalate competenţele profesionale asemeni cadrelor didactice cu studii superioare. Acţiunea de evaluare a celor peste 1000 de dosare de echivalarea a competenţelor profesionale, depuse la nivelul judeţului Botoşani, este în plină desfăşurare.

Mulţi colegi s-au răzvrătit, spunând că este nedrept ca un cadru didactic cu un liceu pedagogic să fie profesor învăţământ preprimar sau primar. S-a ivit o dihonie între oameni, între colegi. Noi, ca sindicat, susţinem pe toţi, pentru că liceele pedagogice de altă dată sunt valoroase. Pe de altă parte, sunt colegi care spun că au absolvit facultăţi, au cheltuit nişte bani. Nu noi facem legea. Ca sindicat susţinem pe toţi colegii şi am vrea să se finalizeze această activitate, ca să se intre în posesia drepturilor băneşti conform studiilor„, a declarat Maria Ţiprigan, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar.

Verificarea dosarelor de echivalare se va face în perioada 3 ianuarie-16 martie.

2 thoughts on “Un ordin al ministrului Educaţie bagă zâzanie între dascălii botoşăneni

  1. INTELEG PERFECT NEMULTUMIREA PROFILOR CA AU STUDII SUPERIOARE, DAR SA STITI CA SUNT MAISTRII CALIFICATI MULT SUPERIORI UNOR PROFESORI CARE AU LUAT NOTA 1/UNU/ LA DEFINITIVAT. EDUCATORII SUNT O CLASA DISTINCTA CARE NU ESTE LOGIC SA FIE ASIMILATA CU CEA DE PROFESOR. DACA NU AI BATALAMA LA MANA, CHIAR SI DE LA SPIRU, ASTA E, NU AI LOC LA CATEDRA, GRAV !!!!!!

  2. Liceeele pedagogice de pe vremuri erau serioase!Nu se pot compara învăţătorii ce au absolvit acele licee cu cei cu diplome de ,,studii superioare”făcute în week-end la Spiru Haret,Mihai Viteazu,Dunărea de jos,Titu Miorescu,Petre Andrei,etc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *