Om de afaceri din Botoşani, ţepar cu acte în regulă

buldoexcavator politieUn om de afaceri din Botoşani este cercetat pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, după ce a ţepuit, cu bună ştiinţă, mai multe societăţi comerciale din Botoşani şi Suceava. Bărbatul în vârstă de 50 de ani a închiriat, pe baza unor contracte, mai multe utilaje de la patru societăţi sau persoane fizice din cele două judeţe, însă a la expirarea termenului a „uitat” să restituie bunurile, creând un prejudiciu total de peste 850.000 de lei.

Mircea Gheorghică a acţionat în calitate de administrator la societatea comercială Ellan All SRL Botoşani. În perioada septembrie- noiembrie 2009, acesta a închiriat patru buldoexcavatoare sub pretextul că ar avea de efectuat diferite lucrări. Pentru închirierea utilajelor, Gheorghică a emis file CEC fără acoperire.

Totul a culminat cu faptul că, la expirarea contractelor de închirire, afaceristul botoşănean nu a mai restituit firmelor sau persoanelor respective utilajele închiriate.

În ciuda reclamaţiilor făcute la Poliţie şi a plângerilor penale la Parchet, oamenii legii nu au putut da, până acum, de urma celor patru buldoexcavatoare. Una din variante ar fi aceea că seriile buldoexcavatoarelor ar fi fost modificate şi vândute la negru.

Prejudiciul creat de Gheorghică este unul imens, de 869.628 de lei.

Iniţial, el a fost reţinut de anchetatori, însă ulterior a primit interdicţia de a părăsi localitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *