S-a lansat a patra sesiune de preluare în custodie a ariilor naturale protejate din judeţul Botoşani

Incepând cu data de 7 septembrie 2011, Ministerul Mediului şi Pădurilor a deschis a patra sesiune de depunere a dosarelor pentru preluarea în custodie a ariilor naturale protejate de interes naţional şi comunitar.

  Lista ariilor naturale protejate din judeţul Botoşani care pot fi luate în custodie în aceasta sesiune este urmatoarea:

Lacul Stânca-Costeşti 2051,5ha

Iazurile de pe valea Ibănesei-Başeului-Podrigăi 2512,1ha

Turbăria de la Dersca – Lozna 10 ha

Stânca Ripiceni-Manoleasa 1 ha

Bucecea – Bălţile Siretului 2 ha 

In prezent, nici una din ariile naturale protejate din judeţul Botoşani nu necesită structuri proprii de administrare şi pot fi atribuite în custodie.

Custodia poate fi solicitata atât de către persoane fizice, cât şi juridice (autorităţi locale, instituţii publice, institute de cercetare, muzee, organizaţii neguvernamentale, universităţi).

Documentaţia necesară va fi întocmită în conformitate cu prevederile Ordinului Ministrului mediului şi pădurilor nr. 1948/2010 privind aprobarea Metodologiei de atribuire a custodiei ariilor naturale protejate care nu necesită constituirea de structuri de administrare.

Dosarele se depun pâna la data de 7.10.2011 la sediul Ministerului Mediului şi Pădurilor, B-dul Libertății nr. 12, Sectorul 5, București.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani oferă consultanţă şi sprijin persoanelor interesate de preluarea în custodie a acestor arii.

Informaţii suplimentare pot fi găsite pe http://www.mmediu.ro/natura2000.htm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *