Puștiul de doar 16 ani, care a jucat la FC Botoșani, a semnat în Italia primul său contract de fotbalist profesionist » Clubul din Superligă va avea de câștigat

foto gsp.ro

Atacantul central Mario David (16 de ani), fost jucător la FC Botoșani și fost golgheter la grupele de juniori ale moldovenilor, a semnat primul său contract de fotbalist profesionist cu gruparea italiană Ternana, potrivit gsp.ro

Ternana Calcio a pierdut joi seară barajul de menținere în Serie B și a retrogradat astfel în Serie C. Ternana a fost învinsă, scor 0-3, pe teren propriu de Bari și a ajuns în al treilea eșalon fotbalistic din Italia, după ce în turul barajului a terminat la egalitate, 1-1.

Mario David debutase, la doar 15 ani, pentru echipa mare a celor de la FC Botoșani, într-o partidă din Cupa Romaniei în care Universitatea Cluj s-a impus cu un categoric 4-0. David a fost introdus de antrenorul de la acea vreme, Andrei Patache, în ultimele două minute ale jocului.

Mario David a avut nevoie de doar 5 luni pentru a convinge la Ternana Calcio

Mario a plecat în Italia la începutul acestui an, semnând inițial un contract cu juniorii clubului Ternana.

Puștiul s-a făcut remarcat în peninsulă, fiind promovat ulterior la grupele de juniori ale clubului. El a bifat cateva partide inclusiv la echipa Ternana U19 (Primavera).

Mario David a semnat, recent, primul sau contract de fotbalist profesionist cu cei de la Ternana, informează site-ul local topbt.ro.

Valeriu Iftime, patronul celor de la FC Botoșani, va avea astfel de primit niște bani de la echipa retrogradată în Serie C. Plata se va face conform grilei de formare a jucătorului.

Originar din Bacău, Mario David este un atacant central înalt pentru vârsta sa de doar 16 ani, măsurând 1,86 metri. El a fost convocat inclusiv la reprezentativa U16 a României, însă nu a apucat să debuteze oficial pentru reprezentativa de juniori a „tricolorilor”, conform datelor statistice furnizate de Transfermarkt.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *