O mamă din Botoşani se uita nepăsătoare cum soțul ei le violează pe fetițe. Femeia și-a aflat pedeapsa definitivă

foto: Adevarul

Caz cutremurător înregistrat în judeţul Botoşani. O mamă a ştiut că fiica sa este violată de tatăl vitreg, dar a tăcut. Acum, femeia va plăti pentru inconştienţa sa.

Vasilica Zaharia (fostă Cobzariu) a fost condamnată, joi, definitiv,  la cinci ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de viol, după ce timp ce doi ani a fost martoră la scenele în care fostul său soţ și-a violat fiica vitregă, în vârstă de 13 ani, și a pipăit-o pe cealaltă de 16 ani.

Scenele s-au petrecut în comuna Văculeşti şi au ieşit la suprafaţă în 2021. Grav este că, la un moment dat, mama iresponsabilă ar fi obligat-o pe fată să întreţină raporturi sexuale cu tatăl său.

Vasilica Zaharia a fost condamnată definitiv în baza unei sentințe a Curții de Apel Suceava. Inițial, aceeași pedeapsă a fost dictată și de Judecătoria Dorohoi, numai că femeia a contestat pedeapsa. În cursul zilei de joi, instanța din Suceava a respins apelul și a menținut condamnarea de cinci ani.

Fostul său soţ, Vasile Cobzariu se află deja în spatele gratiilor, botoşăneanul de 50 de ani fiind condamnat la 12 ani de închisoare. Fetele abuzate au fost preluate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Urmăreşte-ne pe Google News!

Solutia pe scurt:

În baza art. 421 pct. 1 lit. b Cod procedură penală respinge, ca nefondat, apelul declarat de inculpata Zaharia (fostă Cobzariu) Vasilica împotriva Sentinţei penale nr. 19 din 17.01.2024 a Judecătoriei Dorohoi pronunţată în dosarul nr. 2815/222/2022. În baza art. 275 alin. 2 Cod procedură penală obligă pe inculpata Zaharia (fostă Cobzariu) Vasilica să plătească statului suma de 300 de lei reprezentând cheltuieli judiciare din apel. În baza art. 275 alin. 6 Cod procedură penală suma de 942 de lei, reprezentând onorariu apărător oficiu Andriuc Sabina, pentru inculpata Zaharia (fostă Cobzariu) Vasilica, conform delegaţiei nr. 983/20.03.2024, şi suma de 510 lei reprezentând onorariu apărător oficiu Ionescu Viviana, pentru persoana vătămată Anonimizat 1, conform delegaţiei nr. 984/20.03.2024, rămân în sarcina statului şi se vor avansa din fondurile speciale ale Ministerului Justiţiei în fondurile Baroului Suceava. Definitivă. Pronunţată azi, 23.05.2024, prin punerea hotărârii la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală.
Document: Hotarâre  635/2024  23.05.2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *