Caz cutremurător! O mamă din Botoşani a ştiut că fiica sa este violată de tată, dar a tăcut. Femeia va plăti pentru asta

Foto: istock

Caz cutremurător înregistrat în judeţul Botoşani. O mamă a ştiut că fiica sa este violată de tatăl vitreg, dar a tăcut. Acum, femeia va plăti pentru inconştienţa sa.

Vasilica Zaharia a fost condamnată, miercuri, la cinci ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de viol, după ce timp ce doi ani a fost martoră la scenele în care fostul său soţ și-a violat fiica vitregă, în vârstă de 13 ani, și a pipăit-o pe cealaltă de 16 ani.

Scenele s-au petrecut în comuna Văculeşti şi au ieşit la suprafaţă în 2021. Grav este că, la un moment dat, mama iresponsabilă ar fi obligat-o pe fată să întreţină raporturi sexuale cu tatăl său.

Vasilica Zaharia (fostă Cobzariu) va sta cinci ani după gratii, dacă sentinţa va rămâne definitivă, în timp ce fostul său soţ, Vasile Cobzariu se află deja în spatele gratiilor, botoşăneanul de 50 de ani fiind condamnat la 12 ani de închisoare.

Fetele abuzate au fost preluate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

 

Tatăl din Botoșani, care și-a violat fiica de 13 ani aproape doi ani, a fost arestat. Vezi cine este individul!

Solutia pe scurt:

În temeiul art.396 alin.2 din Codul de procedură penală, condamnă pe inculpata Zaharia Vasilica (fostă Cobzariu) fără ocupa?ie, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de viol, prev. de art. 48 alin. 1 Cod penal rap. la art. 218 alin. 1 şi alin. 3 lit. a, b şi c Cod penal cu aplicarea art. 5 alin. 1 Cod penal, la pedeapsa de 5 (cinci) ani închisoare.

În temeiul art. 67 alin.2 din Codul penal, aplică inculpatei pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a şi b din Codul penal, respectiv dreptul de a fi aleasă în autorită?ile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 5 ani de la data executării sau considerării ca executată a pedepsei închisorii. În baza art.65 alin.1 din Codul penal, aplică inculpatei pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.66 alin.1 lit. a şi b din Codul penal, respectiv dreptul de a fi aleasă în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri şi până când pedeapsa închisorii va fi executată sau va fi considerată executată.

În baza art.275 alin.6 din Codul de procedură penală, dispune plata din fondurile Ministerului Justiţiei către Baroul Botoşani a onorariilor în cuantum de 1.805 lei pentru avocat Hornaru Olimpiu care a asigurat asistenţa juridică din oficiu a inculpatului şi a sumei de 1.020 lei pentru avocat Ilincaru Paul care a asigurat asistenţa juridică din oficiu a persoanei vătămate Pădurăraşu Denisa – Valentina, aceste sume urmând să rămână în sarcina statului. În temeiul art. 274 alin.1 şi 2 din Codul de procedură penală, obligă pe inculpata Zaharia Vasilica (fostă Cobzariu) să achite statului suma de 1.450 lei cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de 850 lei corespunde fazei de urmărire penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei sentinţe. Pronunţată în prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei astăzi 17 ianuarie 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *