Patru bărbați din Botoșani, care au comis infracțiuni grave, dați în căutare de Poliția Română. Faptele lor: tentative de omor, viol sau tâlhărie

Patru bărbați din județul Botoșani, care au comis infracțiuni grave, au fost dați în căutare de Poliția Română. Este vorba de două persoane acuzate de tentativă de omor, una de viol și una de tâlhărie și înșelăciune, care figurează pe lista urmăriților internațional „Most wanted”.

Toți sunt condamnați și dacă vor fi prinși vor ajunge direct la închisoare.

Alin Petru Grumeza- tentativă de omor

Un bărbat de 33 de ani din Botoșani este dat în urmărire generală, după ce a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru tentativă de omor calificat.

Sentința a venit luna trecută, dar polițiștii nu l-au găsit până acum pe individ.

Alin Petru Grumeza a fost trimis în judecată, după o faptă petrecută în ajunul Crăciunului, în 2017. Atunci, după ce a consumat alcool, s-a dus acasă la un vecin și l-a rănit grav la cap cu o armă albă.

„La data de 15.02.2024 Tribunalul Botosani a emis pe numele acestuia mandatul de executare I nr.454 fiind condamnat la 9 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de tentativa de omor calificat”, scrie Poliția Română.

Eugen Daniliuc- tentativă de omor

eugen daniliuc, stiri, botosaniUn tânăr de 36 de ani din județul Botoșani care, în urmă cu câțiva ani, a înjunghiat în gât un taximetrist și care a fost condamnat de magistrații Tribunalului Botoşani la cinci ani și două luni de închisoare a fost dat în urmărire de polițiști.

Eugen Daniliuc, din comuna Corni, l-a înjunghiat în gât pe șoferul de taxi Eugen Chirilă și a fost condamnat pentru tentativă de omor. Fapta s-a produs pe 14 decembrie 2010, iar după ce a fost condamnat, botoșăneanul a dispărut fără urmă.

Potrivit anchetatorilor,  Eugen Daniliuc a apelat la un taxi pentru a fi dus de la Botoșani la Vlădeni. Acolo, acesta i-a cerut taximetristului să îl ducă la Corni. În drum spre Corni, clientul cere ca taxiul să oprească, coborând din autoturism. În scurt timp, acesta revine, urcă pe bancheta din spate, însă cu un cuțit îl taie în zona gâtului pe taximetristul de 51 de ani.

„La data de 28.06.2017 Tribunalul Botosani a emis mandatul de executare nr.70, cel in cauza fiind condamnat la 5 ani si 20 zile inchisoare pentru savarsirea infractiunii de tentativa de omor”, potrivit Poliției Române.

Sebastian Ovidiu Golinschi- înșelăciune și tâlhărie

Tânărul Sebastian Ovidiu Golinschi are 34 de ani și este din municipiul Dorohoiș. El a fost dată în urmărire internațională pentru o condamare suferită în urma unor infracțiuni săvârșite în județul Bihor.

La data de 11.02.2022, cel in cauza a fost condamnat la 7 ani si 8 luni inchisoare de catre Judecatoria Oradea pentru comiterea infractiunilor de inselaciune si talharie”, anunță Poliția Română.

Cristian Constantin Mreană- viol

Un fost profesor din Botoșani a dispărut fără urmă de mai multe luni, fiind dat în urmărire internațională de Poliția Română. Este vorba de fostul profesor de la Liceul cu Program Sportiv Constantin Cristian Mreană, care, în luna iunie a acestui an, a fost condamnat la șapte ani de închisoare pentru viol. Constantin Cristian Mreană a violat o elevă de 15 ani, de la același liceu la care preda el. Dacă va fi prins acesta, profesorul va ajunge direct după gratii.

Botoșăneanul, în vârstă de 54 de ani, are emis pe numele său un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea. Botoșăneanul ar fi fugit din țară înainte de a fi condamnat, preconizând o pedeapsă aspră pe numele său.

„La data de 08.06.2023 Judecatoria Botosani a emis mandatul de executare 528 cel in cauza fiind condamnat la 7 ani închisoare pentru savarsirea infractiunii de viol”, a anunțat Poliția Română.

 

One thought on “Patru bărbați din Botoșani, care au comis infracțiuni grave, dați în căutare de Poliția Română. Faptele lor: tentative de omor, viol sau tâlhărie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *