Rezultat spectaculos obținut de un botoșănean la Maratonul de la Boston

Un botoșănean a obținut un rezultat spectaculos la Maratonul de la Boston. Alexandru Corneschi, de 32 de ani, a trecut linia de sosire după 2 ore, 16 minute și 23 de secunde. El a parcurs fiecare kilometru cu un ritm mediu de 3 minute și 13 secunde.

Rezultatul l-a plasat pe locul 20. Câștigătorul Maratonului de la Bosoton, ediția 2024, a fost Sisay Lemma (Etiopia) cu timpul de 2 ore, 6 minute și 17 secunde.

Maratonul de la Boston e cel mai prestigios din lume, iar participarea în această cursă e un vis pentru milioane de oameni.

Dacă îl întrebai pe copilul Alexandru Corneschi care este sportul care l-a vrăjit și care l-ar fi tentat spre performanță, ar fi numit sportul rege – fotbalul.

„Atletismul nu a fost prima mea dragoste. Eu îndrăgeam cam orice sport care implica efort, transpirație, dar în copilărie, în cartierul unde am crescut, fotbalul era pe primul plan. Mi-a plăcut de mic fotbalul, jucam mult, mereu cu băieții de la scările alăturate, dar tatăl meu a sesizat că indiferent ce făceam, ajungeam acasă cu tricoul ud, transpirat tot, obosit, așa că s-a gândit să îmi consum energia într-un mod mai organizat. Și a zis să încercăm la Liceul Sportiv. Eram hotărât să merg acolo pentru fotbal, a spus, pentru ProSport, botoșăneanul.

A renunțat însă la fotbal pentru atletism.

Dar întâmplarea a fost că am văzut un antrenament al fotbaliștilor de acolo și nu mi-a plăcut: trebuia să fie o echipă, dar nu asta am văzut. Trăgea fiecare pentru el. Nu am văzut o pasă și, clar, nu aducea a joc de echipă. Atunci mi-am spus că dacă tot sunt muncitor și îmi place să fac performanță, să îmi aleg ceva mai individualizat. Așa am ajuns la atletism. Am început antrenamentele, chiar dacă nu îmi plăcea foarte mult. Simțeam că efortul este destul de mare și în primă fază încercam să mai trag chiulul de la câte o ședință de pregătire. Vedeam că sunt destul de bun la viteză – băteam colegi care aveau câțiva ani de antrenament, asta în condițiile în care eu am început atletismul în clasa a șasea. Ei aveau șase ani de experiență în plus față de mine, dar nu făceau față la viteză. Dar, în Moldova, cam toți atleții vin pe partea de fond și semifond, pentru că nu avem bază bună de antrenament pe stadioane. Așa că am început alergările pentru crosuri și apoi pentru campionatele pe pistă”, a spus botoșăneanul.

Google New Urmareste-ne pe Google News

FOTO & VIDEO 13 persoane vizate de perchezițiile din Botoșani și Suceava. Polițiștii au confiscat bunuri de aproape 170.000 lei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *