FOTO & VIDEO 13 persoane vizate de perchezițiile din Botoșani și Suceava. Polițiștii au confiscat bunuri de aproape 170.000 lei

Nu mai puțin de 13 persoane sunt vizate de perchezițiile din Botoșani și Suceava. Polițiștii au confiscat bunuri de aproape 170.000 lei. La data de 17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bucecea, împreună cu celelalte structuri ale I.P.J. Botoșani și cu sprijinul jandarmilor au pus în aplicare 18 mandate de percheziție domiciliară la persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de braconaj piscicol, din comuna Vârfu Câmpului, județul Botoșani și comuna Hănțești, județul Suceava.

În cadrul activităților desfșurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, 148 de plase monofilament, măsurând peste 30 de kilometri, 16 ambrcațiuni gonflabile și alte unelte de pescuit, valoarea totală a bunurilor confiscate fiind estimată la 170.000 de lei.

În cadrul dosarului instrumentat de polițiștii din Bucecea sunt desfășurate activități specifice pentru probarea activității infracționale în cazul a 13 persoane bănuite de braconaj piscicol.

Prin săvârșirea infracțiunilor de braconaj piscicol sunt puse în pericol dezvoltarea și menținerea faunei piscicole și a altor viețuitoare care trăiesc în mediul acvatic, din apropierea locațiilor vizate, cu consecințe directe asupra mediului natural, atât în ceea ce privește depopularea masivă a speciilor de pește existente în habitatul indicat, cât și distrugerea acestuia prin folosirea neautorizată a plaselor monofilament și a curentului electric.

Scopul celor care desfășoară astfel de activități, este acela de a obține profit din comercializarea speciilor de pește.

Pânâ în acest moment, în urma cercetărilor desfășurate, 7 persoane au fost trimise in judecată pentru infracțiuni asimilate braconajului piscicol și riscă amendă penală sau închisoare până la 3 ani.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *