FOTO Un tânăr din Botoșani a câștigat semimaratonul de la Atena. Alex a renunțat la fotbal pentru atletism

Un tânăr, în vârstă de 30 de ani, din Botoșani a câştigat recent proba de semimaraton de la Atena, cu timpul de 1 h 07 min 26 sec, stabilind un nou record al cursei. Alexandru Corneschi și-a început cariera la Liceul cu Program Sportiv, iar acum a reușit să învingă unii dintre cei mai buni sportivi din lume. La competiția de la Atena au participat 1.000 de atleți din întreaga lume.

Dacă îl întrebai pe copilul Alexandru Corneschi care este sportul care l-a vrăjit și care l-ar fi tentat spre performanță, ar fi numit sportul rege – fotbalul.

„Atletismul nu a fost prima mea dragoste. Eu îndrăgeam cam orice sport care implica efort, transpirație, dar în copilărie, în cartierul unde am crescut, fotbalul era pe primul plan. Mi-a plăcut de mic fotbalul, jucam mult, mereu cu băieții de la scările alăturate, dar tatăl meu a sesizat că indiferent ce făceam, ajungeam acasă cu tricoul ud, transpirat tot, obosit, așa că s-a gândit să îmi consum energia într-un mod mai organizat. Și a zis să încercăm la Liceul Sportiv. Eram hotărât să merg acolo pentru fotbal, a spus, pentru ProSport, botoșăneanul.

A renunțat însă la fotbal pentru atletism.

Dar întâmplarea a fost că am văzut un antrenament al fotbaliștilor de acolo și nu mi-a plăcut: trebuia să fie o echipă, dar nu asta am văzut. Trăgea fiecare pentru el. Nu am văzut o pasă și, clar, nu aducea a joc de echipă. Atunci mi-am spus că dacă tot sunt muncitor și îmi place să fac performanță, să îmi aleg ceva mai individualizat. Așa am ajuns la atletism. Am început antrenamentele, chiar dacă nu îmi plăcea foarte mult. Simțeam că efortul este destul de mare și în primă fază încercam să mai trag chiulul de la câte o ședință de pregătire. Vedeam că sunt destul de bun la viteză – băteam colegi care aveau câțiva ani de antrenament, asta în condițiile în care eu am început atletismul în clasa a șasea. Ei aveau șase ani de experiență în plus față de mine, dar nu făceau față la viteză. Dar, în Moldova, cam toți atleții vin pe partea de fond și semifond, pentru că nu avem bază bună de antrenament pe stadioane. Așa că am început alergările pentru crosuri și apoi pentru campionatele pe pistă”, a spus botoșăneanul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *