Un mare actor român, născut la Botoșani, a plecat la Ceruri

foto realitatea

Marele actor Constantin Cojocaru a părăsit această lume la vârsta de 78 de ani, lăsând în urmă o amprentă de neșters în lumea teatrului românesc. Vestea tristă a trecerii sale în neființă a fost făcută publică de Unteatru, instituția unde Cojocaru a avut o prezență constantă și remarcabilă în ultima parte a carierei sale. Cu o carieră bogată și diversă, personajele interpretate de Constantin Cojocaru au rămas întipărite în memoria publicului, iar absența sa va fi profund simțită în lumea artistică.

Constantin Cojocaru s-a născut în satul Borolea din județul Botoșani. În anul 1966 a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică București, Facultatea de Teatru, Secția Actorie, clasa profesor George Carabin.

După absolvirea facultății devine actor la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț unde rămâne până în 1975. A debutat pe scena Teatrului Tineretului, în 1965, unde a jucat alături de Mircea Postelnicu, în a patra reprezentație a spectacolului ”Un stejar”, în regia lui Bobi Pricop.

Între 1970-1975 este și profesor la Școala Populară de Artă din Piatra Neamț. Din 1975 până în 2001 este actor angajat la Teatrul Odeon din București.

După 2001 își continuă activitatea artistică, colaborând în afară de Teatrul Odeon cu multe alte teatre din București și din țară: Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, Teatrul Nottara, Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, Teatrul de Comedie, Teatrul Național București, Teatrul „Luni” de la Green Hours, Teatrul „Andrei Mureșanu” din Sf. Gheorghe. Participă de asemenea la numeroase alte proiecte culturale în țară și străinătate.

Din bogata sa activitate fac parte şi colaborările cu teatrul de televiziune și teatrul radiofonic, fiind una din marile voci ce au pătruns în casele românilor de-a lungul timpului, potrivit Realitatea.net

Google New Urmareste-ne pe Google News

FOTO Magazinul ”Meșterul casei tale”, deschis, la Botoșani. Discounturi pentru clienți și avantaje pentru parteneri!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *