Vremea se schimbă drastic! Avertismentul directorului ANM: ”De la temperaturi pozitive, la -1 grad!”

Vremea se schimbă din nou în România. Deși vremea de afară ne duce cu gândul la o zi frumoasă de vară, temperaturile scad simțitor, potrivit meteorologilor ANM.

”Vom avea o vreme caldă în continuare, cel puțin până la sfârșitul acestei săptămâni, chiar și debutul săptămânii următoare. La scara întregii țări vom conta pe valori între 20 până la 29 grade Celsius. Ziua de luni, săptămâna următoare, pare să aducă cele mai ridicate valori din acest episod și este posibil, în sudul extrem, să vorbim de temperaturi de 30 de grade, posibil în Câmpia Română, în extremitate sudică a acesteia, de 31 de grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.

Directorul ANM susține însă că de marți vom observa o schimbare în evoluție. Vom mai vorbi de valori între 20 până la 29 de grade, însă în a doua parte a săptămânii, începând de miercuri, în jumătatea nordică a țării, temperaturile nu vor mai depăși 10…15 grade.

„Vom vorbi de ploi în vestul, în nordul și în centrul țării, în timp ce în sud vor mai fi posibile valori de 15 până la 24…25 de grade Celsius, în special în sud-est. De joi însă, săptămâna următoare, precipitațiile se vor extinde în cea mai mare parte a țării, chiar și minimele vor fi unele mai coborâte, de la valori pozitive în aceste zile, 10…12 grade Celsius, vom vorbi de minime de cel mult 6…7 grade în zonele mai joase de relief și posibil spre 0, chiar -1 grad în zonele depresionare din estul Transilvaniei”, a mai spus, pentru sursa citată, directorul ANM.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *